VIDEO Latvijas U-19 futbola izlasei otrā vieta Baltijas kausā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas U-19 vīriešu futbola izlase svētdien, 18. jūnijā Somijā Baltijas kausa pēdējā mačā spēlēja neizšķirti ar mājiniekiem, ieņemot otro vietu, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvija ar Somiju nospēlēja 2:2 (0:1).

Turpinoties plašai spēlētāju rotācijai, Latvijas izlases sākuma sastāvā šajā spēlē laukumā devās pilnīgi cits vienpadsmitnieks, salīdzinot ar iepriekšējo maču.

Pirmā puslaika pašās beigās Latvijas izlase pēc Vinsenta Ulundu raidījuma nonāca iedzinējos, tomēr 47. un 52.minūtē divreiz precīzs bija Rodrigo Gaučis, izvirzot vadībā Latvijas jauniešus.

Spēles 58.minūtē arī Ulundu guva savus otros vārtus spēlē, izlīdzinot rezultātu.

Jau ziņots, ka pirmajās turnīra spēlēs Latvijas jaunieši ar 3:0 uzvarēja Lietuvu un ar 2:6 zaudēja Igaunijai, teju visu spēli aizvadot mazākumā.

Tikmēr somi iepriekš ar 2:1 bija uzvarējuši Igauniju un ar 3:2 - Lietuvu.

Citā trešās kārtas spēlē lietuvieši ar 2:1 uzvarēja igauņus.

Somija trijās spēlēs sakrāja septiņus punktus, Latvija turnīru pabeidza ar četriem punktiem, bet Lietuva un Igaunija guva pa trim punktiem.

Sastāvā bija pulcēti 2005. un 2006. dzimšanas gada futbolisti - deviņu vietējo klubu spēlētāji, kā arī futbolisti no komandām Itālijā, Vācijā un Slovākijā -, kuri vienlaikus uzsākuši gatavošanos jaunajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklam.

Latvijas U-19 valstsvienība 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā oktobra vidū savā laukumā uzņems Ungāriju, Norvēģiju un Gibraltāru.

Baltijas kausa izcīņas turnīros šī vecuma Latvijas izlase pirmo vietu bija izcīnījusi iepriekšējās trīs reizes pēc kārtas.

Sastāvā, uzsākot gatavošanos jaunajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklam, bija pulcēti 2005. un 2006. dzimšanas gada futbolisti - deviņu vietējo klubu spēlētāji, kā arī futbolisti no komandām Itālijā, Vācijā un Slovākijā.

Latvijas U-19 valstsvienība 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā oktobra vidū savā laukumā uzņems Ungāriju, Norvēģiju un Gibraltāru.

Baltijas kausa izcīņas turnīros šī vecuma Latvijas izlase pirmo vietu ir izcīnījusi pēdējās trīs reizes pēc kārtas.

Latvijas U-19 izlases spēlētāju saraksts:

Vārtsargi: Dāvis Viljams Veisbuks ("Valmiera"), Leonards Čevers ("Tukums 2000"/"Telms"), Henrijs Auseklis ("JDFS Alberts");

Aizsargi: Milāns Tihonovičs ("Dagavpils"), Ēriks Maurs-Boks ("Valmiera"), Kristaps Maksimovs ("JDFS Alberts"), Alans Kangars, Ivans Smirnovs, Linards Liepiņš (visi - "Metta"), Rikardo Jagodinskis (Salaspils "Super Nova"), Mārtiņš Lormanis ("Pisa", Itālija);

Pussargi: Kevins Cēsinieks ("Jelgava"), Emīls Urbāns ("Daugavpils"), Ivans Patrikijevs (Salaspils "Super Nova"), Dāvis Sedols (RFS), Kristofers Jamonts ("Unterhaching", Vācija), Haralds Silagailis ("Kosice", Slovākija), Kristaps Grabovskis ("Leipzig", Vācija), Emīls Evelons, Roberts Adītājs (abi - "JDFS Alberts");

Uzbrucēji: Roberts Bočs ("Pisa", Itālija), Rodrigo Gaučis (RFS), Aleksejs Petrovs ("Riga").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu