Kazakevičs: Armēnijai šobrīd ir ļoti laba komanda

CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne

Armēnijai šobrīd ir ļoti laba komanda, Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Latvijas un Armēnijas vīriešu futbola izlašu cīņas pirmsspēles preses konferencē svētdien Erevānā teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Spēle Erevānā notiks pirmdien, plkst. 19 pēc Latvijas laika.

"Pēdējās spēlēs, ko redzēju, - pret Turciju un pret Velsu -, Armēnija izskatījās ļoti labā līmenī gan individuāli, gan kā komanda," nākamos pretiniekus slavēja Kazakevičs.

"Saku to tiešām ne pieklājības pēc - Armēnijai šobrīd ir ļoti laba komanda, un tās pēdējā uzvara bija pelnīta," pretinieku vērtēja treneris, piebilstot, ka favorīts, protams, ir Armēnijas izlase, taču katra spēle sākas ar rezultātu 0:0, un laukumā uzvar labākā komanda.

Kazakevičs uzsvēra, ka Eduarda Emša noraidījums, kur dēļ viņš nevarēs spēlēt pirmdien, komandai ir zaudējums. Viņš iepriekšējā spēlē bija sākumsastāva spēlētājs un pret Turciju aizvadīja kopumā labu spēli.

Latvijas treneris neriskēja vērtēt komandas funkcionālo stāvokli, argumentēdams to ar sestdien notikušo pārlidojumu, un teica, ka lielāka skaidrība būs svētdien pēc pirmā treniņa. Tomēr viņš piekrita, ka tam būs liela loma pirmdienas spēlē.

Aizsargs Roberts Savaļnieks atgādināja, ka Latvijas izlase pret Turciju ir spēlējusi labi, taču pietrūka meistarības uzbrukumu noslēgumā un aizsardzībā, ielaižot vārtus.

"Tā mums būs laba mācība turpmākajām spēlēm. Gaidām maču ar Armēniju un ceram savākt pirmos punktus," teica aizsargs.

Viņš uzsvēra, ka Armēnijas izlase ir spēcīga, par ko liecina arī pēdējā mačā izbraukumā pret Velsu gūtie četri vārti.

Atlases ciklu Latvija sāka ar zaudējumu 0:1 Velsai, bet piektdien savā laukumā ar 2:3 atzina Turcijas pārākumu.

Armēnija pavasarī savā laukumā ar 1:2 piekāpās Turcijai, bet piektdien izbraukumā ar 4:2 pieveica Velsu.

Turcija trijās spēlēs ir tikusi pie sešiem punktiem, Velsa trijās un Horvātija divās spēlēs ir sakrājušas pa četriem punktiem, divās cīņās Armēnijai ir trīs punkti bet Latvija cietusi divus zaudējumus.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024. gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024. gada 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021. gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Latvijas izlases galvenajam trenerim Dainim Kazakevičam palīdz treneris Marians Pahars, vārtsargu treneris Aleksandrs Proskurņins un fiziskās sagatavotības treneris Māris Smirnovs.

Latvijas izlases kandidātu saraksts 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs:

Vārtsargi: Roberts Ozols ("Auda"), Nils Toms Puriņš ("Riga"), Jānis Beks ("Metta");

Aizsargi: Roberts Savaļnieks, Mārcis Ošs, Elvis Stuglis, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Raivis Andris Jurkovskis, Antonijs Černomordijs (abi - "Riga"), Daniels Balodis, Maksims Toņiševs (abi - "Valmiera");

Pussargi: Dmitrijs Zelenkovs, Jānis Ikaunieks (abi - RFS), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija), Andrejs Cigaņiks (Lodzas "Widzew", Polija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Eduards Emsis (Rogožinas "Egnatia", Albānija), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Aleksejs Saveļjevs, Deniss Meļņiks (abi - "Auda"), Eduards Dašķevičs ("Riga");

Uzbrucēji: Vladislavs Gutkovskis (Čenstohovas "Rakow", Polija), Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Spezia", Itālija), Marko Regža ("Riga").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu