Šilovs nesaņem IIHF sezonas labākā spēlētāja balvu

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Šilovs
Artūrs Šilovs Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Hokeja federācijas (IIHF) 2022./2023.gada sezonas labākā spēlētāja balvu saņēma Kanādas uzbrucējs Konors Bedārds, balsojumā aiz sevis atstājot Latvijas vārtsargu Artūru Šilovu, pirmdien pavēstīja IIHF.

Bez Šilova un Bedārda uz balvu pretendēja Šveices izlases uzbrucējs Andress Ambīls, Kanādas uzbrucējs Edams Fantili, Čehijas uzbrucējs Dominiks Kubalīks, Vācijas uzbrucējs Jons Peterka un aizsargs Morics Zaiders.

Par spēlētājiem balsoja masu mediji un IIHF uzaicinātie hokeja sabiedrības pārstāvji. Viņiem bija iespēja balsot arī par pašu izvēlētu kandidātu.

Bedārds balsojumā saņēma 31,8% balsu, kamēr Šilovs tika pie 19,6% balsu, bet Ambīls sakrāja 19,2% balsu, Zaiders - 14,3%, Fantili - 11,9%, Peterka - 2,1%, bet par Kubāliku tika atdots 1% balsu.

17 gadus vecais Bedārds šosezon pasaules U-20 čempionātā septiņās spēlēs sakrāja 23 (9+14) punktus un palīdzēja Kanādas valstsvienībai izcīnīt pirmo vietu. Viņš arī aizvadīja rezultatīvu sezonu Kanādas Junioru līgas (CHL) sistēmā esošajā Rietumu Hokeja līgā (WHL).

Uz balvu kandidēja hokejisti, kuri aizvadītajā sezonā ir spēlējuši pasaules pieaugušo čempionātā, pasaules U-20 vai pasaules U-18 čempionātā, kā arī savos klubos devušies laukumā valstu augstākajās līgās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu