Viena no NBA stiprākajām komandām pamatīgi nopūlējās, lai iegūtu Porziņģi (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Viena no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) stiprākajām komandām Bostonas "Celtics" aktīvi meklēja veidu, kā maiņas darījumā iegūt Latvijas basketbolistu Kristapu Porziņģi. Risinājums tika atrasts 15 minūtes pirms termiņa beigām, vēsta laikraksts "The Boston Globe".

"Celtics" pērn iekļuva NBA finālā, kur atzina Goldensteitas "Warriors" pārākumu, savukārt šogad Bostonas klubs Austrumu konferences finālā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 piekāpās Maiami "Heat".

Viena no pēdējo gadu NBA stiprākajām komandām ir bijusi tuvu čempiona titula izcīnīšanai, taču pēdējās divās sezonās kaut kas nedaudz pietrūcis. "Celtics" šajā starpsezonā ļoti vēlējās iegūt Porziņģi, kas nebija viegls uzdevums.

Sākotnējā versijā bija plāns, ka trīs komandu maiņas darījumā, kurā būtu iesaistīts arī Porziņģis, saspēles vadītājs Malkolms Brogdons no "Celtics" pārcelsies uz Losandželosas "Clippers".

Porziņģa pārcelšanās uz Bostonu kļuva apdraudēta, jo "Clippers" tomēr attiecās no iespējas iegūt Brogdonu. Iemesls esot spēlētāja trauma, kas viņam liedza piedalīties vairākos "play-off" mačos aizvadītajā sezonā.

"Bostona varēja vienkārši paiet malā, kad Losandželosa atkāpās no trīs komandu darījuma, taču Breds Stīvness ["Celtics" kluba basketbola operāciju prezidents] steidzami rīkojās. Nepārprotami viņš uzskata Porziņģi par galveno elementu, kas varētu palīdzēt "Celtics" spert nākamo soli un uzvarēt," vēsta "The Boston Globe".

Trešdien, 21. jūnijā, līdz pusnaktij Porziņģim bija jāpieņem lēmums - kļūt par brīvo aģentu vai izmantot tā saukto spēlētāja opciju, kas paredz viņam viena gada līgumu un 36 miljonu ASV dolāru algu nākamsezon.

"Celtics" komandai, lai īstenotu maiņas darījumu, bija nepieciešams Porziņģa lēmums izmantot spēlētāja opciju. Tiek ziņots, ka latvietis ar Bostonas klubu no 6. jūlija varēs vienoties par divu gadu un 77 miljonu dolāru līgumu. 

Laikraksts "The Boston Globe" vēsta, ka 15 minūtes pirms lēmuma pieņemšanas termiņa beigām "Celtics" ar Porziņģa iepriekšējo komandu Vašingtonas "Wizards" vienojās par darījumu, tajā iesaistot arī Memfisas "Grizzlies".

Darījuma rezultātā "Celtics" nācās šķirties no saspēles vadītāja Markusa Smārta, kurš 2021./22. gada sezonā tika atzīts par NBA labāko aizsardzības spēlētāju. Viņš karjeru turpinās "Grizzlies" komandā.

2014. gadā NBA jauno spēlētāju draftā "Celtics" izvēlējās Smārtu ar sesto numuru. Viņš līdz šim Bostonas kluba spēlētāju sastāvā bija ilglaicīgākais komandas pārstāvis - deviņas sezonas.

"Viņš aktīvi darbojās sabiedrībā, nokrāsoja zaļus matus. Šķiet, ka nesenā vēsturē starp visiem spēlētājiem viņš vislabāk aptvēra, ko nozīmē būt "Celtics" spēlētājam. Taču komandu sastāvi un spēlētāju likteņi NBA pēkšņi var mainīties, un nu Smārts ir devies prom," vēsta "The Boston Globe".

Šosezon NBA "play-off" turnīrā 29 gadus vecais Smārts bija "Celtics" trešais rezultatīvākais spēlētājs ar 14,9 punktiem vidēji 20 mačos.

Savukārt regulārajā čempionātā 61 spēlē Smārts vidēji guva 11,5 punktus, atdeva 6,3 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,5 piespēli.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu