Itālijā futbolistiem aizliedz spēlēt ar numuru 88 (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Horvātijas futbolists Mario Pašaličs (nr. 88)
Horvātijas futbolists Mario Pašaličs (nr. 88) Foto: AP/Scanpix

Itālijā turpmāk futbolistiem liegts spēlēt ar numuru 88, paziņojusi Itālijas Futbola federācija (FIGC).

Lēmums par numura 88 aizliegšanu pieņemts kā daļa no cīņas pret antisemītismu, norāda FIGC.

Vienošanos ar FIGC par šo lēmumu parakstīja arī Iekšlietu un Sporta ministrija, kā arī antisemītisma koordinācijas centrs. Tā paredz arī futbola maču pārtraukšanu "antisemītisku darbību rezultātā".

Kā zināms, skaitlis 88 ir atsauce uz nacistiskās Vācijas saukli "Heil Hitler", jo burts "h" ir alfabēta astotais burts.

Šī gada martā Itālijas A sērijas futbola mačā Romas derbijā starp "Lazio" un "Roma" tika iemūžināts kāds "Lazio" līdzjutējs ar numuru 88 uz replikas krekla un uzvārdu "Hitlerson". Šis vācu līdzjutējs un vēl trīs personas diskvalificētas uz mūžu "Lazio" mačos.

Pirms tās spēles tika nofilmēti arī aptuveni 100 "Lazio" līdzjutēji, kuri sevi kādā dziesmā lepni dēvēja par rasistiem un apvainoja "Roma" līdzjutējus, sakot, ka viņu tēvi tika deportēti uz nacistu koncentrācijas nometnēm.

Tāpat incidents aizvadītajā sezonā bija saistībā ar "Lazio" talismanu mājas spēlēs, kurš pēc mačiem mačiem izpildīja nacistu sveicienu. Komanda viņu no darba atbrīvojusi.

Iepriekšējā sezonā ar numuru 88 A sērijā spēlēja divi spēlētāji - Bergāmo "Atalanta" pussargs Mario Pašaličs un "Lazio" pussargs Toma Bašičs. Abi ir Horvātijas izlases spēlētāji.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu