Latvijas hokejisti netiek izvēlēti NHL draftā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aksels Ozols.
Aksels Ozols. Foto: IIHF.com

Latvijas hokejisti ceturtdien netika izvēlēti Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta otrajā līdz septītajā kārtā.

Šī bija otrā reize pēdējo trīs gadu laikā, kad latviešus NHL draftā neizvēlas.

Trešdien norisinājās pirmā kārta, kurā komandas ieguva tiesības uz 32 spēlētājiem, bet ceturtdien norisinājās nākamās sešas kārtas, vienībām izvēloties vēl 192 spēlētājus.

Pēdējā drafta prognozē, kas tika publicēta pavasarī, starp drafta kandidātiem tika minēts uzbrucējs Rainers Rullers, kā arī vārtsargi Patriks Bērziņš un Aksels Ozols.

Pērn NHL draftā izvēlējās trīs latviešu uzbrucējus Danu Ločmeli, Sandi Vilmani un Klāvu Veinbergu.

Šī gada draftā tika izvēlēti spēlētāji no 15 valstīm un lielākā pārstāvniecība kā ierasts bija kanādiešiem - 87 spēlētāji. No ASV tika izvēlēti 49 spēlētāji, bet tālāk ar 25 hokejistiem sekoja Zviedrija.

Kā nākamā ar 19 spēlētājiem bija Krievija, 15 spēlētāji draftā bija no Somijas, astoņi no Slovākijas, septiņi - no Čehijas, bet pieci no Baltkrievijas. Trīs spēlētāji tika draftēti no Vācijas, bet vēl sešas valstis - Austrija, Dānija, Francija, Itālija, Kazahstāna un Šveice - draftā bija pārstāvētas ar vienu spēlētāju.

Šī gada drafta pirmajā kārtā tika izvēlēts kanādiešu uzbrucējs Konors Bedards, kurš nonācis Čikāgas "Blackhawks" vienībā. Ar otro numuru Anaheimas "Ducks" izvēlējās zviedru Leo Kārlsonu, bet ar trešo numuru Kolumbusas "Blue Jackets" ieguva Edamu Fantili.

Lielāko atzinību NHL drafta kontekstā Latvijas hokejs izpelnījās 2012.gadā, kad ar 14.kārtas numuru Bufalo "Sabres" izvēlējās Zemgu Girgensonu, bet otrajā kārtā ar 52.numuru Pitsburgas "Penguins" "paņēma" Teodoru Bļugeru.

Kopumā NHL draftēti ir 40 Latvijas hokejisti.

Draftēšana NHL komandās negarantē līguma noslēgšanu, jo vairāk nekā puse no draftētajiem spēlētājiem tā arī neaizvada nevienu NHL spēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu