"TTT Rīga" budžets nākamsezon tuvosies miljonam, atklāj kluba pārstāvji

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" jaunās basketbolistes.
"TTT Rīga" jaunās basketbolistes. Foto: Renārs Koris

Basketbola komandas "TTT Rīga" budžets nākamsezon tuvosies vienam miljonam eiro, otrdien medijiem pastāstīja kluba valdes priekšsēdētājs Juris Švanders.

Švanders pauda, ka vadība vēlējusies palielināt iepriekšējās FIBA Eirolīgas sezonas budžetu par 100 tūkstošiem, tāpēc nākamsezon tas sasniegs 850 tūkstošus eiro.

Jāatgādina, ka pagājušajā sezonā "TTT Rīga" nestartēja Eirolīgā, bet komandas budžets bija vien aptuveni 300 000 eiro.

Švanders gan pauda, ka pašlaik komandas rīcībā garantēti ir tikai puse no plānotās naudas nākamajai sezonai. Tāpat kā pērn, arī šogad pusi dos "Rīgas satiksme", bet otru pusi Rīgas dome. Viņš izteica cerību, ka aktuālās pārmaiņas pašvaldības vadībā neietekmēs klubu finansiāli.

Pagaidām vēl nav skaidrs, kur tieši nākamsezon "TTT Rīga" aizvadīs savas mājas spēles, bet prioritāte esot to darīt "Rimi" Olimpiskajā centrā. Basketbola zāļu pieejamība galvaspilsētā esot sarežģīts jautājums, atbilstoša līmeņa infrastruktūras pietrūkst, uzsvēra "TTT Rīga" ģenerālmenedžeris Juris Kalniņš.

Pagaidām skaidrs, ka nākamsezon Rīgas vienībā spēlēs Vanesa Jasa, Luīze Sila un pieredzējusī Ieva Pulvere. Panākta vienošanās ar vienu lietuviešu un vienu amerikāņu viesspēlētāju. Komandas prioritāte ir piesaistīt vēl kādu Latvijas izlases līmeņa basketbolisti, bet leģionāres komandā varētu būt trīs vai četras.

"TTT Rīga" komandu nākamās trīs sezonas vadīs līdzšinējais galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, par saviem palīgiem viņam vēl skaidrības neesot. Kluba prezidente būs Gunta Baško, kura oficiāli noslēgusi spēlētājas karjeru.

Pagājušās sezonas pirmā puse "TTT Rīga" neizvērtās veiksmīga, taču turpinājumā, piesaistot vairākas Latvijas basketbolistes un leģionāres, tika izcīnīta pirmā vieta Baltijas Sieviešu basketbola līgas finālčetrinieka turnīrā, kā arī nosargāts Latvijas čempiontituls.

Nākamajā sezonā "TTT Rīga" startēs FIBA Eirolīgā sievietēm, kuru sāks no kvalifikācijas kārtas. Pirmie mači gaidāmi septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu