Latvijas izlases bijušais basketbolists Žanis Peiners savu dzīvi ir sakārtojis tā, lai pēc profesionāla sportista karjeras beigām nebūtu satraukuma par jauna darba meklēšanu citā arodā. Veicot ieguldījumus nekustamajos īpašumos un akciju tirgū, viņam atliek gana daudz brīvā laika un finanšu, lai turpinātu aktīvi darboties basketbolā, nu jau citādākā ampluā. Kopš pagājušā gada vasaras viņš palīdz Latvijas lielākajai sporta zvaigznei Kristapam Porziņģim uzlabot individuālo sniegumu. TVNET aicināja Peineru uz garāku sarunu, kurā viņš pastāstīja par draudzību un sadarbību ar Porziņģi. Viņa ieguldījumu novērtējis arī Latvijas izlases stūrmanis itālis Luka Banki, uzaicinot Žani pievienoties valstsvienības treneru korpusam.

Žanis Peiners basketbola laukumā varēja spēlēt no pirmās līdz ceturtajai pozīcijai - universāls kareivis. Arī tagad pēc aktīvajām sportista gaitām esi daudzveidīgs - būtībā tev ir vairākas nodarbes, varbūt varētu teikt pat profesijas - treneris, brokeris, biznesmenis... Kā tu pats sevi raksturotu?

Tu esi diezgan precīzi noraksturojis, tādu apzīmējumu vēl nebiju dzirdējis (smejas). Tas varētu būt diezgan precīzi. Pagaidām man nav konkrētas nodarbes, ik pa laikam kaut kam pieķeros. Ir kaut kādas mazās lietas - bizness, investīcijas, nekustamie īpašumi, palīdzu Kristapam trenēties. Negribu izplūst sīkumos, intervijās mēdzu kaut ko piemirst un nenosaukt. Droši vien tas daudziem tik ļoti nemaz arī neinteresē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp