Šteinberga veiksmīgi debitē 3x3 basketbolā, Latvija spēlēs PK posma pamatturnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Trenere Anda Eibele (no kreisās), Marta Leimane, Anete Šteinberga, Ketija Vihmane, Aleksa Gulbe un izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.
Trenere Anda Eibele (no kreisās), Marta Leimane, Anete Šteinberga, Ketija Vihmane, Aleksa Gulbe un izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš. Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase ceturtdien ar divām uzvarām uzsāka Šveices pilsētā Fribūrā notiekošajā FIBA Pasaules sērijas posma kvalifikāciju un nodrošināja vietu pamatturnīrā.

Latvijas komanda (debitante Anete Šteinberga, kā arī Aleksa Gulbe, Ketija Vihmane un Marta Leimane) pirmajā spēlē ar 21:10 uzveica Šveices izlasi, bet otrajā mačā ar 15:14 pārspēja Ukrainu.

Pirmajā mačā Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar desmit punktiem bija Gulbe, Šteinberga guva astoņus punktus, bet Leimane - trīs.

Spēlē pret Ukrainu Latvijas izlase teju visas desmit minūtes atradās iedzinējos, tomēr pēdējā minūtē atspēlējās no 11:14 un 12,6 sekundes pirms finālsvilpes uzvaras grozu ar tālmetienu guva Vihmane.

Vihmane bija rezultatīvākā ar septiņiem punktiem, pa trim punktiem guva Leimane un Gulbe, bet divi punkti Šteinbergas rēķinā.

Latvijas izlase iekļuva pamatturnīrā un šovakar D apakšgrupā būs jāspēlē ar Ķīnas komandu "Sc.Yuanda" (plkst.18.45) un Japānas izlasi (plkst.22.20). Ceturtdaļfinālā iekļūs visu četru apakšgrupu divas labākās komandas.

Pasaules sērijas turnīros dalībnieces cīnās par balvu fondu - 35 000 ASV dolāru, naudas prēmijas saņemot sešu pirmo vietu ieguvējām, kā arī FIBA reitinga punktiem, kam būs liela nozīme dalot ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm un olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Latvijas sieviešu izlase FIBA Pasaules sērijā debitēja 2022.gadā, kad dažādos sastāvos tika startēts turnīros Francijas pilsētās Puatjē (11. vieta) un Bordo (8. vieta), kā arī Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē (8. vieta) un Kanādas pilsētā Monreālā (10. vieta). Trijos turnīros Latviju pārstāvēja Paula Strautmane un Paula Mauriņa, divos - Aleksa Gulbe, Anda Kuzmina un Anita Miķelsone, vienā - Aija Jurjāne, Paula Pētersone, Ilze Jākobsone un Marta Miščenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu