Peiners atklāj iemeslu, kāpēc Banki uzaicinājis viņu pievienoties Latvijas izlasei

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Žanis Peiners
Latvijas basketbolists Žanis Peiners Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris itālis Luka Banki uzaicinājis komandas treneru korpusam pievienoties Žani Peineru, bijušais basketbolists atklāja intervijā TVNET.

Peiners kopš pagājušās vasaras palīdz Kristapam Porziņģim uzlabot individuālo sniegumu, savus ieteikumus lielā mērā balstot uz padziļinātās statistikas analīzi.

Ieguldīto darbu novērtējis arī Latvijas izlases stūrmanis Banki, kurš uzaicinājis Peineru pievienoties treneru štābam un doties līdzi komandai uz Pasaules kausu. 

"Luka mani uzaicināja pievienoties treneru kolektīvam. Jau pagājušajā gadā darbojos kā brīvprātīgais treneris. Esmu izpelnījies šādā statusā arī braukšanu uz čempionātu. Nezinu, kurš es tur būšu - nomināli piektais, sestais vai septītais treneris, taču braukšu līdzi komandai. Droši vien spēlēs uz soliņa nesēdēšu, taču centīšos palīdzēt," pastāstīja Peiners.

"Lukam uzreiz nodevu visu informāciju, kad vēl bija pārrunas, vai mani varēs iekļaut treneru kolektīvā. Tas droši vien bija finanšu jautājums. Uzreiz teicu, un arī Kristaps viņam piezvanīja - mēs neesam mazi bērni, ka mums uz čempionātu jābrauc kopā (smejas). Mums ne silts, ne auksts par to. Viņam tur būs vesels bars ar spēlētājiem, ar kuriem kopā pavadīt brīvo laiku. Un es varu ar sievu vai čomiem aizbraukt skatīties spēles. Un tā man pat varbūt būtu vēl foršāk," norādīja bijušais basketbolists.

"Luka tomēr pateica, ka viņam patika, ka es pagājušā gadā biju štābā, kur visi ir treneri bez lielas spēlētāja pieredzes, taču es esmu bijušais spēlētājs, kurš vēl nesen šiem džekiem bija komandas biedrs. Man ir savs redzējums no spēlētāja, nevis trenera perspektīvas. Tas ir iemesls, kāpēc Luka grib mani ņemt līdzi uz Pasaules kausu. Esmu kaut kas pa vidu starp treneriem un spēlētājiem. Es varu garderobē ar spēlētājiem pačomoties un nodot kaut kādu informāciju treneriem caur savu prizmu. Protams, neatklājot to, ko nedrīkst. Varbūt mēģināšu palīdzēt ar analītiku, ja tas būs vajadzīgs, sagatavojot informāciju gan par mūsējiem, gan par pretiniekiem, pameklējot noderīgas likumsakarības. Kamēr tik labi viss iet, negribas ļoti iejaukties. Ja nu neies tik labi un vajadzēs atrast papildus pievienoto vērtību, centīšos palīdzēt ar kaut ko labu."

Pilnu interviju ar Peneru var lasīt TVNET tiešsaistes žurnālā Klik.

Pasaules kauss, kurā Latvijas izlase piedalīsies pirmo reizi, risināsies no 25. augusta līdz 10. septembrim. Turnīru kopīgi rīko Indonēzija, Japāna un Filipīnas. Grupu turnīra spēles Latvija aizvadīs Indonēzijā.

Grupu turnīrā Latvijai būs jāspēkojas ar Franciju, Kanādu un Libānu. Grupas divas labākās komandas kvalificēsies turnīra otrajam posmam jeb Top 16 fāzei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu