Langmanis izcīna pirmo vietu Eiropas čempionātā BMX riteņbraukšanā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Langmanis
Edgars Langmanis Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas BMX riteņbraucējs Edgars Langmanis sestdien Francijā ieņēma pirmo vietu Eiropas čempionātā junioru vecuma grupā, bet starp juniorēm otro vietu izcīnīja Veronika Stūriška.

Langmanis pārliecinoši sasniedza pusfinālu uzvarot priekšsacīkstēs, astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā. Pusfinālā viņš ierindojās otrajā pozīcijā, zaudējot konkurentam gandrīz pussekundi.

Finālā Langmanis bija ātrākais un apsteidza savu tuvāko sekotāju par 0,324 sekundēm.

Vēl junioru konkurencē no Latvijas pārstāvji Rafaels Noa Laake un Mikuss iekļuva astotdaļfinālā un savos braucienos finišēja attiecīgi sestajā un septītajā pozīcijā, noslēdzot sacensības 48. un 49.vietā. Tikmēr Dāvis Jānis Elbrets un Hugo Ilvis Eihentāls neiekļuva izslēgšanas braucienos un ierindojās 53. un 73.pozīcijā.

Savukārt Stūriška priekšsacīkstēs bija otrā, bet ceturtdaļfinālā un pusfinālā bija ātrākā. Finālā Latvijas sportiste ierindojās otrajā pozīcijā un zaudēja uzvarētājai Lorai Mužī 0,552 sekundes.

Tikmēr pieaugušo konkurencē Kristens Krīgers pirmajā braucienā bija sestais, bet otrajā ieņēma otro vietu, kas ļāva kvalificēties ceturtdaļfinālam. Nākamajā sacensību kārtā viņš ierindojās astotajā pozīcijā un neiekļuva pusfinālā, noslēdzot sacensības 31.vietā.

Mikus Dāvis Strazdiņš pirmajā braucienā bija astotais un otrajā viņš finišēja trešais, taču ar to nepietika, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, un ierindojās 33.pozīcijā.

Vēl U-23 vecuma grupā Mārtiņš Emīls Treimanis pēc septītās vietas pirmajā braucienā otrajā finiša līniju šķērsoja ceturtais, neiekļūstot astotdaļfinālā, un kopvērtējumā ieņēma 50.vietu.

Eiropas čempionāts visās vecuma grupās Francijas pilsētā Bezansonā norisinās līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu