Video Agresorvalsts tenisistes uzvedība pret ukrainieti sanikno Vimbldonas publiku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vimbldonas čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā Viktorija Azarenka (WTA 20.) un ukrainiete Jeļina Svitoļina (WTA 76.) demonstrēja skatāmu tenisu, bet pēc mača publika saviļņojās sašutumā.

Svitoļina astotdaļfinālā ar rezultātu 2-6, 6-4, 7-6 (11:9) pārspēja Azarenku, kura ir no Baltkrievijas. 

Svitoļina tikai aprīlī atgriezās sportā pēc bērniņa laišanas pasaulē. Ukrainiete zaudēja pirmajā setā ar 2-6 un otrajā setā atradās iedzinējos ar 0-2, bet spēja mainīt cīņas ritējumu savā labā un izcīnīja uzvaru. 

Pēc mača Azarenka taisnā ceļā devās tiesneša virzienā, lai paspiestu viņam roku. Vimbldonas publiku pārsteidza fakts, ka baltkrieviete pat negrasījās paspiest roku Svitoļinai. Tomēr agresorvalsts sportiste zināja, ka Svitoļina negribēs sarokoties. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Svitoļina pēc mačiem nav paspiedusi roku ne Krievijas, ne Baltkrievijas sportistēm.

Vimbldonas publika izrādīja neapmierinātību, un Azarenka bija pārsteigta. Atstājot laukumu, viņa nogrozīja galvu. 

"Es nevaru kontrolēt auditoriju. Es nezinu, vai cilvēki nav sapratuši, kas notiek?... Es Jeļinu pazīstu jau ļoti sen. Man vienmēr ar viņu ir bijušas labas attiecības, bet pašreizējā situācijā viss ir tā, kā ir. Neko sliktu neesmu darījusi, bet visu laiku saņemu dažādas atsauksmes. Jeļina nevēlas paspiest roku Krievijas un Baltkrievijas cilvēkiem. Es cienu viņas lēmumu, bet ko man šodien vajadzēja darīt? Vai man vajadzēja stāvēt laukumā un gaidīt?" preses konferencē sacīja Azarenka. 

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas čempionāts - norisināsies līdz 16. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu