Video Ukrainas sporta leģenda Bubka valstī kritis nežēlastībā. Nodevējs? (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sergejs Bubka
Sergejs Bubka Foto: AFP/SCANPIX

Viens no visu laiku slavenākajiem Ukrainas sportistiem Sergejs Bubka dzimtenē kritis nežēlastībā un tiek uzskatīts par nodevēju, kas sadarbojas ar okupantiem. 

Ukrainas izmeklējošās žurnālistikas izdevums "Bihus" vēsta, ka Bubkas ģimenei piederošais uzņēmums darbojas Krievijas okupētajos Doneckas rajonos.

Uzņēmums "Monblan", kura līdzdibinātājs ir Bubka, reģistrēts Krievijas juridisko personu reģistrā. Uzņēmuma direktors ir viņa vecākais brālis Vasilijs Bubka, Krievijas pilsonis. 

Uz Bubkas vārda Doneckas apgabalā reģistrētas vēl divas citas firmas. Tās ir "Sergeja Bubkas sporta klubs" un "Avgust".

"Bihus" ziņo, ka bijušais sportists un viņa brālis agresorvalsts iedzīvotājiem pārdevuši degvielu gandrīz viena miljona rubļu (apmēram 10 000 eiro) vērtībā.

"Monblan" turpinājis strādāt arī pēc Krievijas iebrukuma Doneckā 2014. gadā. Uzņēmums tiek apsūdzēts "sadarbībā ar teroristiem".

"Bihus" rīcībā nonākuši dokumenti, kuros var atrast abu Bubku parakstus par trim degvielas darījumiem ar krieviem.

Novembrī Krievija pieprasīja, ka visiem uzņēmumiem jādarbojas pēc Krievijas noteikumiem. Pēc "Bihus" teiktā, "Monblan" trīs mēnešus vēlāk tika reģistrēts kā Krievijas uzņēmums, kas darbojas Doneckā.

Olimpiskais čempions un vairākkārtējs pasaules čempions Bubka, kuram ilgu laiku piederēja pasaules rekords kārtslēkšanā, vismaz kara sākumā pauda atbalstu savai dzimtenei.

Tāpat 59 gadus vecais Bubka iestājās par Krievijas un Baltkrievijas sportistu nepielaišanu starptautiskām sacensībām. 

Ilgus gadus Bubka bija Ukrainas Olimpiskās komitejas (UOK) prezidents. UOK loceklis skeletonists Vladislavs Heraskevičs uzskata, ka viņam jāatņem valsts apbalvojumi. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu