ASV izlases pussargs Pulisiks ieradies Milānā uz medicīniskajām pārbaudēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristians Pulisiks
Kristians Pulisiks Foto: AFP/SCANPIX

ASV futbola izlases pussargs Kristians Pulisiks trešdien pirms pārcelšanās uz A sērijas klubu "AC Milan" ieradās Itālijas pilsētā Milānā uz medicīniskajām pārbaudēm.

Pulisiks var kļūt par trešo ASV izlases spēlētāju (vēl Oguči Onejevu un Seržinjo Dests), kas pārstāvēs "AC Milan".

Milānas kluba īpašnieki ir ASV investīciju kompānija "RedBird," un, kā ziņo laikraksts "Gazzetta dello Sport", vienība viņa līdzšinējai komandai Londonas "Chelsea" no Anglijas premjerlīgas par pussargu gatava maksāt 20 miljonus eiro. Tas gan ir krietni mazāk kā "Chelsea" 2019. gadā samaksāja par Pulisiku vācu bundeslīgas vienībai Dortmundes "Borussia" (64 miljoni eiro).

"Esmu ļoti priecīgs un saviļņots šeit būt. Ar nepacietību gaidu, kad varēšu debitēt šajā vēsturiskajā komandā," pēc ierašanās Milānas lidostā žurnālistiem sacīja Pulisiks. "Šis ir leģendārs klubs un esmu sajūsmā, ka šeit atrodos un varēšu cīnīties par tituliem."

Kopā ar "Chelsea" 24 gadus vecais uzbrūkošais pussargs kļuva par UEFA Čempionu līgas, UEFA Superkausa un FIFA Pasaules klubu kausa izcīņas uzvarētāju, kā arī trīs reizes sasniedza Anglijas kausa (FA) finālu.

Daudzo traumu dēļ Pulisiks četru sezonu laikā premjerlīgā nospēlēja tikai 98 mačus, kuros guva 20 vārtus, bet kopumā "Chelsea" kreklā laukumā devās 145 spēlēs un izcēlās ar 26 trāpīgiem sitieniem.

Pagājušajā sezonā amerikānis visos turnīros kopā Londonas kluba rindās aizvadīja 30 mačus un guva vienus vārtus.

ASV izlasē Pulisiks 60 spēlēs guvis 25 vārtus.

No "Chelsea" uz "AC Milan" starpsezonā pārcēlies arī Anglijas izlases pussargs Rubens Loftuss-Čīks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu