Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā debitēs jauna komanda "Rīgas Zeļļi"

TVNET Sports
Edgars Buļs
Edgars Buļs Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) ir apstiprinājusi "Rīgas Zeļļu" pieteikumu 2023./2024. gada sezonai, TVNET informēja jaunā kluba prezidents Edgars Buļs.

Jaunizveidotais basketbola klubs lūkos ienest jaunas vēsmas Latvijas basketbolā. Apstiprināts basketbola kluba "Rīgas Zeļļi" pieteikums, lai tas jaunajā sezonā sacenstos Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, Latvijas Basketbola līgā, kā arī Latvijas kausa izcīņā.

"Mūsu mērķis ir izveidot attīstītāko basketbola sistēmu Rīgā, kurā ietilpst sporta skola, universitātes komanda un profesionālā komanda," stāsta jaunā kluba prezidents Edgars Buļs.

"Mūsuprāt, pats galvenais profesionāla sporta kluba uzdevums ir izklaidēt skatītāju. Tādēļ viens no mūsu vadmotīviem ir šāds: "Rīgas Zeļļi" ir kas vairāk nekā tikai basketbola spēle! Vēlamies panākt ciešu saikni ar kluba biedriem, faniem un visu Rīgas komūnu. Līdz ar to mūsu identitāti veidos atraktivitāte laukumā un ārpus tā. Ticam, ka, apvienojot spēkus un pieredzi no dažādām sfērām, varam izveidot ko patiesi jaudīgu."

"Paldies Latvijas Basketbola savienībai par sniegto iespēju "Rīgas Zeļļiem" startēt augstākajā līmenī jau gaidāmajā sezonā, kā arī pārējiem Latvijas Basketbola līgas klubiem par vienbalsīgo atbalstu. Tāpat īpašu pateicību gribu izteikt tiem atbalstītājiem ("Betsafe", “Gjensidige”, "Wooden Wall Design", "Eco Baltia Vide", tūrisma aģentūra "Orhideja", BA "Turība", "Sportland") par izrādīto uzticību, kamēr klubs bija vēl tikai idejas līmenī. Tagad laiks atlocīt piedurknes un sākt strādāt vēl intensīvāk, lai šo uzticību attaisnotu."

"Rīgas Zeļļu" valdē darbosies arī Artūrs Šēnhofs, kurš kā kluba ģenerālmenedžeris komentēja basketbola vīziju: "Tēmējam uz to, lai mēs kļūtu par vietu, kurā attīstās jaunie spēlētāji, kas pēcāk ir konkurētspējīgi visās vadošajās Eiropas basketbola līgās. Vēlamies izmainīt pēdējā desmitgadē izveidojušos naratīvu, ka latviešu spēlētājiem pusaudžu gados jādodas meklēt laimi ārzemēs. Tā vietā mums jāpierāda, ka augsti mērķi ir sasniedzami pašmājās – ne velti Rīgai ir bagātīgas tradīcijas kā agrākajai Eiropas basketbola galvaspilsētai, un arī pašreiz ir gana daudz perspektīvu jauniešu. Pirmajā sezonā būsim attīstības komanda, kas spēlēs ātru un skatāmu basketbolu."

Abi minētie "Rīgas Zeļļu" valdes locekļi ir arī vadītāji basketbola televīzijas raidījumam "Ūdenszeļļi", kas ar aizraujošu saturu skatītājus izklaidējis jau septiņus gadus. Tieši uz "Ūdenszeļļu" bāzes ir cēlusies ideja par basketbola kluba izveidi.

Pirmajā sezonā atpazīstamāko "Rīgas Zeļļu" konkurentu vidū būs desmitkārtējie un esošie Latvijas čempioni "VEF Rīga", ilggadējie Latvijas basketbola flagmaņi BK "Ventspils", ambiciozais Ukrainas klubs "Prometey", kas turpinās spēlēt Latvijas–Igaunijas līgā, kā arī Tallinas "Kalev/Cramo", kas sezonu noslēdza ar Igaunijas zelta medaļām.

Tuvākajā laikā sekos informācija par "Rīgas Zeļļu" komandas veidošanas procesu, kā arī kluba aktivitātēm ārpus laukuma. Lai nepalaistu garām jaunumus, ikviens interesents aicināts sekot komandas oficiālajiem sociālo tīklu kontiem: Instagram, Twitter, Facebook, TikTok, YouTube un Snapchat – @rigaszelli.

Papildus ierastajiem sociālajiem tīkliem klubs ir izveidojis arī personīgo aplikāciju, kuru var lejupielādēt un lietot ar iOs un Android operētājsistēmām, ar nosaukumu "Rīgas Zeļļi".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu