Atklāta Putina sabiedrotās Isinbajevas atrašanās vieta (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins un Jeļena Isinbajeva
Vladimirs Putins un Jeļena Isinbajeva Foto: AP/Scanpix

Divkārtējā olimpiskā čempione un trīskārtējā pasaules čempione kārtslēkšanā Jeļena Isinbajeva, kura ir smagos noziegumos apsūdzētā Krievijas diktatora Vladimira Putina sabiedrotā, bauda Kanāriju salu sauli, vēsta Spānijas izdevums "El Digital Sur". 

Šo informāciju apstiprinājuši arī citi Spānijas izdevumi - "Tenerife Weekly" un "DailyBeast".

Isinbajeva uz Kanāriju salām devusies 30. maijā ar kravas avioreisu no Turcijas. Kopš tā laika viņa kopā ar savu vīru Ņikitu Petinovu un abiem bērniem uzturas luksusa dzīvoklī salas dienvidos.

Šīs ziņas izplatījušās arī Krievijā, kur Valsts domes pārstāve un bijusī ātrslidotāja Svetlana Žurova vēlas aprunāties ar pašu Isinbajevu, lai noskaidrotu vai viņa pārcēlusies uz dzīvi Spānijā.

"Es nezinu, vai tas ir noticis vai ne. Par viņu klīst daudz dažādas informācijas. Varbūt viņa ar bērniem devās turp atvaļinājumā, jo tagad ir vasara," sarunā ar "Championat" pauda Žurova. 

Isinbajevu un Putinu vieno tuvas attiecības. Bijusī kārtslēcēja bija Putina uzticības persona 2012. gada prezidenta vēlēšanu laikā un 2017. gadā pievienojās hokejista Aleksandra Ovečkina dibinātajai "Putin Team" komandai. Turklāt Isinbajeva spēlēja nozīmīgu lomu Krievijas konstitucionālajā komisijā, kas 2020. gadā grozīja valsts konstitūciju, ļaujot Putinam palikt pie varas vēl ilgāk. 2015. gadā Isinbajeva parakstīja piecu gadu līgumu ar Krievijas armiju.

Kā norāda labdarības organizācijas "The European Resilience Initiative Center" dibinātājs un Austrumeiropas eksperts Sergejs Sumļenjijs, Isinbajeva ir Krievijas armijas majore un ciešās attiecībās ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uz 50 gadiem aizliedzis Isinbajevai ieceļot valstī. Zelenskis piemēroja viņai sankcijas par atbalstu karam. Tāpat iesaldēti krievietes aktīvi Ukrainā.

41 gadu vecā Isinbajeva drīkst turpināt darbu Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Atlētu komitejas sastāvā, lai arī viņai ir saistības ar Krievijas armiju. 

SOK lēma, ka Isinbajeva, kura karjeras laikā tikusi pie daudzām medaļām, var turpināt darbu somietes Emmas Terho vadītās komitejas sastāvā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu