Atceltas pret Gigsu izvirzītās apsūdzības ģimenes vardarbībā

CopyDraugiem X Whatsapp
Raiens Gigss
Raiens Gigss Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais Mančestras "United" un Velsas izlases spēlētājs un galvenais treneris Raiens Gigss nestāsies tiesas priekšā par vardarbību ģimenē, jo apsūdzības pret viņu ir atceltas.

49 gadus vecajam Gigsam nākamā tiesas sēde par vardarbību pret bijušo dzīvesbiedri bija paredzēta 31. jūlijā, tomēr tagad apsūdzības ir atceltas, jo cietusī vairs nevēlas sniegt liecības.

Kā Mančestras Karaliskajā tiesā otrdien norādīja prokurors Pīters Raits, tad "nav reālu iespēju izvirzīt apsūdzības".

Prokurors atzīmēja, ka bijusī draudzene Keita Grevila "norādīja uz nevēlēšanos" sniegt liecības, jo pirmais tiesas process bija prasījis pārāk daudz viņai un māsai Emmai.

"Šajā gadījumā mums vienkārši nebija pierādījumu, ko iesniegt tiesai. Lēmums nebija viegls," piebilda Raits par apsūdzību atcelšanu.

"Oficiāli pieņemu lēmumu, ka vainīgo šajā lietā nav," paziņoja tiesnese Hilarija Menlija.

Pats Gigss noliedza apsūdzības par apsūdzības par vardarbību un draudzenes dzīves kontrolēšanu, tāpat kā par viņas jaunākās māsas aizskaršanu.

Notiesājoša sprieduma gadījumā "United" un Velsas izlases leģendai varēja tikt piespriests līdz piecu gadu ilgs cietumsods.

"United" rindās Giggs 23 gadu laikā no 1991. līdz 2014. gadam aizvadīja 963 spēles, guva 161 vārtus, izcīnīja 13 premjerlīgas titulus un divas reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Tāpat viņš savulaik bija Velsas izlases līderis, laika posmā no 1991. līdz 2007. gadam aizvadot 64 spēles, kurās guva 12 vārtus.

Trenera karjeru bijušais pussargs uzsāka "United" rindās kā asistents 2014. gadā, kur strādāja divas sezonas. 2018. gada sākumā viņš kļuva par Velsas izlases galveno treneri, taču vardarbības ģimenē skandāla dēļ bija spiests atkāpties 2022. gada jūnijā, lai gan faktiski izlasi nevadīja jau no 2020. gada izskaņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu