Norvēģijas tenisiste publiski atvainojas par spēlēšanu pārī ar Krievijas pārstāvi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ulrike Eikeri.
Ulrike Eikeri. Foto: AFP / Scanpix

Norvēģijas tenisiste Ulrike Eikeri publiski atvainojusies par spēlēšanu pārī ar krievieti Aleksandru Panovu, ziņo medijs NRK.

30 gadus vecā Eikeri Vimbldonas čempionāta dubultspēļu sacensībās startēja pārī ar agresorvalsts spēlētāju Panovu. Abas pārvarēja sacensību pirmo kārtu, bet otrajā ar 0-6, 4-6 zaudēja Gruzijas duetam.

Gan pirms turnīrā, gan tā laikā, kā arī pēc sacensībām Eikeri tika kritizēta par šādu partneres izvēli brīdī, kad joprojām turpinās Krievijas pilna mēroga karš pret Ukrainu.

"Atskatoties uz notikušo, es ļoti vēlētos, kaut būtu to sapratusi agrāk. Es ļoti nožēloju šo savu izvēli. Es pilnībā un no visas sirds atbalstu Ukrainu. Stingri nosodu iebrukumu Ukrainā, jūtu līdzi ukraiņiem. Es ļoti, ļoti atvainojos," tā NRK sacīja norvēģu tenisiste.

Savukārt Norvēģijas Tenisa asociācijas ģenerālsekretārs Aslaks Paulsens sarunā ar mediju VG sacīja, ka ir pilnībā pret Krievijas tenisistu dalību starptautiskos turnīros.

"Mēs pilnībā esam pret krievu piedalīšanos turnīros. Norvēģija un Ziemeļvalstis iestājas par to, ka Krievijas tenisistiem ir jāaizliedz spēlēt. Vimbldonas rīkotājiem vajadzēja paturēt spēkā pagājušā gada sankcijas, kad krieviem neļāva piedalīties," sacīja Paulsens.

Krievu un baltkrievu tenisisti šobrīd starptautiskajos turnīros startē zem neitrāla karoga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu