Video Gaidībās esošā biatloniste Bendika pieļauj, ka varētu atgriezties sacensībās jau šajā ziemā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika.
Baiba Bendika. Foto: AFP / Scanpix

Bērniņa gaidībās esošā biatloniste Baiba Bendika pieļauj, ka labvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā sacensībās varētu atgriezties jau šoziem, viņa atklāja saviem sekotājiem sociālās saziņas vietnē "Instagram".

32 gadus vecā Bendika jūlija sākumā publiski paziņoja, ka gaida pirmdzimto. Savukārt šonedēļ viņa saviem sekotājiem vietnē "Instagram" atbildēja uz dažādiem jautājumiem. Viens no tiem bija par iespējamo atgriešanos sacensībās pēc dzemdībām.

"Ja viss noritēs veiksmīgi un bez sarežģījumiem, ja mazais atļaus trenēties uz izgulēties, tad jā [atgriezīšos sacensībās jau šoziem]. Iespējams, atgriezīšos jau šosezon. Bet strikta plāna šobrīd nav, pielāgosimies situācijai," pauda Bendika.

"Trenēšos tik ilgi, kamēr es (mēs) jutīšos labi un komfortabli. Ja viss ritēs labi, tad, visticamāk, trenēšos līdz pat dzemdībām. Pozitīva scenārija gadījumā varētu atsākt trenēties gandrīz ar pilnu jaudu jau 40 dienas pēc dzemdībām. Bet skatīsimies un vērtēsim situāciju, neko nesasteidzot."

Biatloniste arī pauda, ka joprojām trenējas 15 līdz 20 stundas nedēļā. Pirms grūtniecības Bendika trenējusies piecas līdz septiņas dienas nedēļā, ik dienu aizvadot divus treniņus. Šobrīd viņa pārsvarā trenējas vienu reizi dienā. Kopumā sportiste gaidību laikā jūtoties ļoti labi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baiba Bendika (@bendikabaiba)

"Ir papildu iemesls, par ko smaidīt ikdienā. Kopumā jūtos ļoti labi. Protams, ir satraukums, kā ar visu izdosies tikt galā. Pavisam noteikti skatos uz to kā uz patīkamu izaicinājumu," piebilda Bendika.

Latvijas labākā biatloniste pagājušajā Pasaules kausa sezonā, kurā izlaida divus posmus, kopvērtējumā ierindojās 49. pozīcijā. Viņa kopā ar Andreju Rastorgujevu martā Pasaules kausa posmā finišēja trešajā vietā jauktajā pāru stafetē, sasniedzot Latvijas visu laiku augstāko pozīciju šajā disciplīnā.

Savukārt pasaules čempionātā Bendika jauktajā stafetē ieņēma 25. vietu, 7,5 kilometru sprintā finišēja 62. pozīcijā, bet 15 kilometru individuālo distanci noslēdza 44. vietā.

Viņa pārstāvējusi Latviju Pekinas un Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, Pekinā sacenšoties arī distanču slēpošanā. Savukārt 2021. gada Eiropas čempionātā Bendika izcīnīja zelta godalgu sprinta disciplīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu