"Riga" un RFS centīsies sasniegt UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otro kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola virslīgas līdervienība "Riga" šodien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes mačā izbraukumā tiksies ar Reikjavīkas "Vikingur", bet vicelīdere RFS savā laukumā uzņems Skopjes "Makedonija".

Plkst. 18.30 Jūrmalas stadionā "Sloka" laukumā dosies RFS un "Makedonija". Tiešraidē spēli pārraidīs televīzijas kanāls "Best4Sport".

RFS pirmajā spēlē izbraukumā uzvarēja ar 1:0, vienīgos vārtus gūstot Andrejam Iličam.

Svētdien izbraukumā RFS svinēja uzvaru Latvijas kausa astotdaļfinālā, ar 3:0 pieveicot "Jelgavu", bet "Makedonija" šajā laikā atpūtās.

Šī pāra uzvarētāja divu spēļu summā otrajā kārtā stāsies pretī azerbaidžāņu Masaziras "Sabah".

Rīgas vienība pagājušajā sezonā pēc neveiksmes Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā Konferences līgā pārvarēja gan kvalifikācijas trešo kārtu, gan "play-off" kārtu, sasniedzot grupu turnīru. "Makedonija" pērn Konferences līgas kvalifikācijā izstājās otrajā kārtā.

Ziemeļmaķedonijas klubs pirms dueļa ar RFS kopš jūnija beigām ir aizvadījis piecas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoti četri zaudējumi, vienam mačam noslēdzoties neizšķirti. Savukārt RFS aizvadītajās 22 spēlēs Latvijas virslīgā nav zaudējusi ne reizi, ieņemot otro vietu un tikai vienas uzvaras tiesu atpaliekot no "Riga".

"Riga" un Islandes komandas duelis Reikjavīkā sāksies plkst. 21.45, tiešraidē to pārraidot televīzijas kanālam TV4 un tīmekļa vietnei "Sportacentrs.com".

Pirmajā cīņā "Skonto" stadionā ar 2:0 pārāka bija "Riga", kuras labā vārtus guva Duglass Aurēliu un Marko Regža.

Līdzīgi kā RFS arī "Riga" svētdien aizvadīja Latvijas kausa astotdaļfināla spēli izbraukumā, ar 5:0 sagraujot futbola komūnas "Pa pāris kausiem" komandu PPK/"Betsafe", kas spēlē pēc spēka trešajā līgā. Reikjavīkas komanda tikmēr atpūtās.

Uzvarētāja divu maču summā otrajā kārtā tiksies ar "Kecskemeti" no Ungārijas.

Gan Rīgas, gan Reikjavīkas vienības ir savu valstu čempionātu līderes, "Vikingur" tuvākos sekotājus pēc 15 spēlēm apsteidzot par divu uzvaru tiesu.

Pagājušajā sezonā "Riga" sasniedza Konferences līgas trešo kārtu, kurā divu maču summā ar 1:5 atzina Portugāles vienības "Gil Vicente" pārākumu un neiekļuva "play-off" kārtā. Reikjavīkas komanda pērn pēc izstāšanās no Čempionu līgas kvalifikācijas sacensībām Konferences līgā arī cieta zaudējumu trešajā kārtā.

Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā vietu jau nodrošinājusi "Auda", kas pagājušajā sezonā uzvarēja Latvijas kausa izcīņā. Latvijas komanda, piedzīvojot debiju Eirokausos, otrajā kārtā stāsies pretī Trnavas "Spartak".

Fināls notiks 2024. gada 29. maijā, bet tā norises vieta vēl nav noteikta.

Iepriekšējās sezonas finālā Vesthemas "United" futbolisti finālā ar 2:1 pārspēja RFS pretinieci grupu turnīrā Florences "Fiorentina".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu