Video RFS treneris Morozs: Spēle nebija viegla

CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Morozs
Viktors Morozs Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Otrā puslaika pirmās minūtes Rīgas futbola komandai RFS ceturtdien Jūrmalā UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē bija sarežģītas, pēcspēles preses konferencē atzina RFS galvenais treneris Viktors Morozs.

RFS ar 4:1 (1:0) uzvarēja Skopjes "Makedonija" un divu maču summā bija pārāka ar 5:1.

RFS labā divus vārtus guva Sedriks Kuadio, bet pa reizei izcēlās Stefans Paničs un Andrejs Iličs.

Morozs atzīmēja, ka, īpaši otrā puslaika sākumā, pretinieki RFS sagādāja grūtības. RFS negribēja tikai nosargāt pirmajā spēlē iegūto pārsvaru, bet gan uzvarēt spēli.

"Lai arī rezultāts ir 4:1, tā nebija viegla spēle. It īpaši pirmās 10-15 minūtes otrā puslaika sākumā bija tiešām sarežģītas," skaidroja Morozs. "Labi, ka mums pēc tam izdevās gūt vārtus, jo pretinieks uzbruka ar lieliem spēkiem un viņam nebija ko zaudēt."

Treneris minēja, ka otrajā puslaikā "'Makedonija" pamainīja savu spēles shēmu un sāka spēlēt ar diviem uzbrucējiem, kā arī laukuma malās uzbrukumā iesaistīja vēl divus futbolistus.

"Tāpēc mums radās problēmas. Ja nekontrolējām bumbu vai neskrējām pretuzbrukumā brīvajās zonās, mums tiešām bija problēmas," atzina Morozs. "Pretinieki otrajā puslaikā mums sagādāja grūtības."

Viņš skaidroja, ka pie zaudētajiem vārtiem noveda pašu kļūda piespēlē, bet pēc RFS otrajiem gūtajiem vārtiem komanda varēja uzelpot mierīgāk.

"Tie varbūt nebija izšķiroši vārti, bet ļoti svarīgi," teica treneris.

Runājot par spēlētājiem, Morozs skaidroja, ka brazīlietis Emersons Santana tika nomainīts, jo juta diskomfortu kājā, Jānis Ikaunieks ir sasniedzis savu šosezon vislabāko sportisko formu, bet Darko Lemajičs pēc savainojuma gūšanas vēl ir tālu no labākās sportiskās formas.

"Esam priecīgi, ka esam nākamajā kārtā. Būs interesants pretinieks," pirms cīņas kvalifikācijas otrajā kārtā ar Azerbaidžānas vienību Masaziras "Sabah" saka treneris.

Kausa fināls notiks 2024. gada 29. maijā, un par tā norises vietu izvēlētas Atēnas.

Iepriekšējās sezonas finālā Vesthemas "United" futbolisti finālā ar 2:1 pārspēja RFS pretinieci grupu turnīrā Florences "Fiorentina".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu