Putinu nodevusī Isinbajeva agresorvalstī izpelnījusies bargu kritiku (11)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Krievijā tiek asi kritizēta kārtslēkšanas leģenda Jeļena Isinbajeva. Tagad bijušajai olimpiskajai čempionei izvirzītas bargas prasības, vēsta propagandas aģentūra RIA Novosti. 

Krievijā Isinbajevas izteikumi izraisījuši sašutumu, un tagad vieglatlētikas trenere Anna Gziniašvili aicinājusi divkārtējo olimpisko čempioni atdot visu, ko viņa karjeras laikā saņēmusi no Krievijas valsts.

Pēc Gziniašvili teiktā, Isinbajeva gadu gaitā saņēmusi milzīgas algas un lielas prēmijas, kā arī mašīnu un dzīvokli. Tam tagad jāpieder valstij. Trenere sāka izvirzīt prasības pēc tam, kad izdzirdēja trīskārtējās pasaules čempiones izteikumus, kuros viņa mēģina distancēties no Krievijas.

Isinbajeva, kura karjeru noslēdza 2013. gadā, ilgu laiku starptautiskajā arēnā pārstāvēja Krieviju. Viņa atbalstīja smagos noziegumos apsūdzēto Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu viņa kampaņās gan 2012., gan 2018. gadā. Isinbajeva ir saistīta arī ar Krievijas armiju, jo ilgus gadus trenējās armijas sporta klubā CSKA. 2015. gadā Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu viņai piešķīra majora pakāpi.

Paralēli Isinbajeva karjeru veidojusi arī Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK), kur viņa ir Atlētu komitejas sastāvā. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā daudzi jautājuši, vai Isinbajeva aizvien ir atbilstoša šādam amatam.

Otrdien Isinbajeva savā "Instagram" kontā ievietoja vēsti, ka viņa nekad nav bijusi Krievijas Valsts domes vai kādas partijas deputāte. Bijusī sportiste arī noliedza, ka būtu Krievijas armijā, lai gan 2015. gadā ar to parakstīja piecu gadu līgumu.

Krievijā viņas izteikumi tiek uzskatīti par nodevību. Ir arī pirmās sekas. Piemēram, Krievijas Federācijas republikas Dagestānas prezidents licis nomainīt Mahačkalas stadiona nosaukumu. Pēdējos sešus gadus tas tika saukts Isinbajevas vārdā.

Isinbajeva savu militāro pakāpi raksturoja tikai kā formālu. Gziniašvili šo viņas izteikumu nespēja pieņemt. "Ja viņai tas tiešām ir tikai formāli, tad lai viņa atdod no valsts saņemto algu, prēmijas, mašīnas un dzīvokli," sacīja trenere.

Jūlija vidū Spānijas mediji vēstīja, ka Isinbajeva redzēta Kanāriju salās, uz kurieni devusies 30. maijā ar kravas avioreisu no Turcijas. Kopš tā laika viņa kopā ar savu vīru Ņikitu Petinovu un abiem bērniem uzturas luksusa dzīvoklī salas dienvidos.

Isinbajeva bija Putina uzticības persona 2012. gada prezidenta vēlēšanu laikā un 2017. gadā pievienojās hokejista Aleksandra Ovečkina dibinātajai "Putin Team" komandai. Turklāt Isinbajeva spēlēja nozīmīgu lomu Krievijas konstitucionālajā komisijā, kas 2020. gadā grozīja valsts konstitūciju, ļaujot Putinam palikt pie varas vēl ilgāk.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu