"TTT Rīgas" rindas papildina amerikāņu saspēles vadītāja no Francijas līgas

CopyDraugiem X Whatsapp
Kira Lamberte.
Kira Lamberte. Foto: https://twitter.com/SamuelClemensHS

Basketbola klubs "TTT Rīga" papildinājis sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Kiru Lamberti, ziņo vienība.

26 gadus vecā ASV basketboliste pagājušajā sezonā spēlēja Francijas spēcīgākajā līgā, kur "Toulouse" sastāvā vidēji ik spēlē guva 8,4 punktus, izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas zem groziem, atdeva 4,8 rezultatīvas piespēles un 1,8 reizes pārtvēra pretinieku bumbas.

Amerikāniete savu profesionālo basketbolistes karjeru pāri Atlantijas okeānam sāka 2021. gadā, kad pirmo sezonas pusi pārstāvēja Turcijas klubu "Karsiyaka Carsi Koleji", pēc tam pārcēlās uz Slovākijas vienību "Banska Bystrica", bet sezonu noslēdza "Whai" komandā Jaunzēlandē.

Turcijā Lamberte divas reizes tika nosaukta par līgas nedēļas labāko spēlētāju, Jaunzēlandē viņa pie šī titula tika vienreiz, bet Slovākijas ekstralīgā viņa vidēji spēlē guva 13 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un veica 4,9 rezultatīvas piespēles.

"Kira [Lamberte] ļoti labi spēlē aizsardzībā, bet uzbrukumā viņas stiprākais ierocis ir metiens pēc dribla," spēlētājas spēcīgās puses iezīmē komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

"Esmu priecīga pievienoties "TTT Rīga" organizācijai! Komandas uzvarētāja gars un spēja sacensties visaugstākajā līmenī bija noteicošie faktori, lai pieņemtu šo lēmumu," norāda pati spēlētāja. "Ar nepacietību gaidu iespēju palīdzēt komandai kvalificēties un gūt panākumus Eirolīgā, kā arī nosargāt Latvijas un Baltijas līgas čempiontitulus!"

"TTT Rīga" komandā atgriezusies Ieva Pulvere, kā arī Vanesa Jasa un Luīze Sila, Latvijas čempionvienību turpinās trenēt Mārtiņš Gulbis, prezidenta amatā stājusies Gunta Baško, bet ģenerālmenedžera pienākumus uzņēmies Juris Kalniņš.

Jaunajā 2023./2024. gada sezonā "TTT Rīga" basketbolistes centīsies nosargāt čempionvienības titulus Latvijas un Baltijas līgās, kā arī kvalificēties Eirolīgas pamatturnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu