FOTO Skandālā iepītās Krievijas paukotājas brālis ir okupantu armijas karavīrs (13)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Paukošanas pasaules čempionāta skandālā iesaistītā "neitrālā" sportiste Anna Smirnova publiskajā telpā redzama kopā ar savu brāli, kurš nēsā okupantu armijas formu.

Jau ziņots, ka ukraiņu paukotāja Olha Harlana pēc cīņas pret Smirnovu, kurā viņa uzvarēja, atteicās paspiest pretinieces roku. Paukošanas noteikumi paredz, ka šāda rīcība nozīmē sportista diskvalifikāciju, kas arī tika pieredzēts.

Ukrainas prezidenta Volodomira Zelenska padomdevējs Mihailo Podoļaks savā sociālās saziņas vietnes "Twitter" kontā publiskoja kadru, kurā Smirnova ir kopā ar vīrieti okupantu armijas formas tērpā.

"Šajā foto ir redzama Anna Smirnova, krievu paukotāja, kuras roku atteicās paspiest ukraiņu sportiste Olha Harlana. Kā jūs redzat, viņa atklāti apbrīno krievu armiju, kas nogalina ukraiņus un iznīcina mūsu pilsētas. Starptautiskā Paukošanas federācija diskvalificēja ukraiņu sportisti. Vai krievu nauda smird pēc asinīm?" raksta Podoļaks. 

Portāls "Insidethegames" apstiprinājis, ka attēlos redzamais vīrietis ir Smirnovas brālis Ņikita Smirnovs.

Smirnova arī regulāri sava brāļa "Instagram" konta attēlus, kuros viņš redzams armijas formas tērpā atzīmējusi ar "patīk".

Viens no Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) noteikumiem saistībā ar krievu sportistu atgriešanu sporta apritē bija konkrēto sportistu neitralitāte ne tikai karoga izteiksmē, bet viņi arī nekādā veidā publiski nedrīkst atbalstīt agresorvalsts uzsākto karadarbību Ukrainā.

Smirnova zem neitrāla karoga startēja sava sporta veida pasaules čempionātā, neskatoties uz to, ka publiskajā telpā netieši paudusi savu nostāju, kas neatbilst neitralitātes principiem.

Harlanas pārstāvji mēģināja apelēt savas sportistes diskvalifikāciju, tomēr pieņemtais lēmums nav mainīts. Tiek ziņots, ka dalību turnīrā neturpinās arī Smirnova.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu