Jūlija beigas ir laiks, kad uz ledus kāpj tie hokejisti, kas nākamo gadu grasās spēlēt Latvijas/Baltijas čempionātā. Daži – kā HS “Rīga” – to izdarījuši jau krietni agrāk: Oļega Sorokina blice slido kopš 18. jūlija. Nu bet viņiem arī priekšā ne tikai smagi treniņi, bet vismaz divi čempionāti – Baltijas un Somijas U-18 Mestis jeb otrajā līgā. Nav dzirdēts, ka klubs atteiktos arī no Sorokina paša lolojuma – Junioru attīstības hokeja līgas (JAHL), bet tur droši vien spēlēs jaunāka gadagājuma puiši, nevis Latvijas U-18 derīgie 2006. gada un jaunāki jaunekļi.

Ja kaut ko neesmu palaidis garām, tad nākamie 24. jūlija agrā rītā uz “Daugavas” halles ledus trenējās vicečempioni “Mogo”. Šonedēļ vasaras ledu iemēģinās arī “Prizma” un “Kurbads”. Kas vasarā pirms sezonas ir pats interesantākais? Izmaiņas komandu sastāvos. Pēc tām var apmēram prognozēt, cik katrs stiprs vai vājš un uz ko jaunajā sezonā pretendē.

Apskats būtu jāsāk ar HS “Rīga”, bet viņiem kaut kad tuvākajā laikā veltīsim atsevišķu rakstu. Tātad “Mogo”. Tā nu gadījās, ka tajā agrajā 24. jūlija rītā darīšanas bija aizvedušas uz Augšielu, kur “Daugavas” hokeja halle. Negribu pārspīlēt, bet man liekas, ka “Mogo” šīs vasaras lielākais ieguvums ir… Aleksandrs Ņiživijs. Jauno laiku tehniskākais Latvijas hokejists nu būs arī viens no Šmerļa komandas treneriem. Kas vēl interesants? Sāksim ar ieguvumiem...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp