"Rīgas" 3x3 basketbolisti iekļūst Edmontonas "Masters" turnīra ceturtdaļfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Agnis Čavars
Agnis Čavars Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" ar Agni Čavaru un trīs leģionāriem sastāvā piektdien sasniedza Edmontonas "Masters" turnīra ceturtdaļfinālu.

Bez Čavara "Rīgas" komandā šajā turnīrā spēlē arī serbs Miroslavs Pašajličs, kā arī ķīnieši Vu Sjiņgruju un Jue Honbo.

"Rīga", kas turnīrā izsētas ar trešo numuru, C apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 12:21 zaudēja ASV vienībai "Washington" (11.). Pirmajā spēlē Pašajličs guva sešus punktus, Jue trīs, Čavars divus un Vu - vienu.

Grupas otrajā mačā ar "Lausanne" no Šveices (6.) "Rīga" nosargāja vadību un uzvarēja ar 22:19. Pašajličs uzvaru kaldināja ar 14 punktiem, Vu guva sešus punktus, bet Čavars - divus.

Pēc tam "Washington" ar 21:18 uzvarēja "Lausanne", ceturtdaļfinālā iekļūstot ASV un Latvijas vienībām.

Sestdien izslēgšanas turnīrs būs jāsāk ar spēli pret Serbijas vienību "Ub", kas izsēta ar pirmo numuru.

Naurim Miezim un Kārlim Lasmanim pārstāvot Ķīnas komandu "Beijing", "Rīga" šosezon "Challenger" un "Masters" turnīros startē dažādos sastāvos, tajā skaitā ar leģionāriem. Pagājušajā nedēļā "Challenger" turnīrā "Rīga" startēja tikai ar latviešiem Čavaru, Edgaru Krūmiņu, Artūru Ausēju un Artūru Strēlnieku.

"Rīgai" šobrīd garantēta dalība augustā paredzētajos "Masters" turnīros Prāgā un Debrecenā. Maijā "Masters" turnīrā Manilā Latvijas komanda ierindojās septītajā vietā, bet šomēnes sacensībās Makao bija piektā.

Turnīrā Edmontonā komandas cīnās par 130 000 ASV dolāru lielu naudas balvu fondu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu