Jāņa Blūma dēls Roberts atzīts par Eiropas U-18 čempionāta B divīzijas MVP

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Roberts Blūms
Latvijas basketbolists Roberts Blūms Foto: FIBA.com

Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlases aizsargs Roberts Blūms aizvadītajā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā kļuva par otru rezultatīvāko spēlētāju, kā arī tika atzīts par turnīra MVP jeb vērtīgāko spēlētāju, liecina sacensību organizatoru apkopotā statistika.

Blūms laukumā devās septiņās spēlēs un vidēji mačā guva 20 punktus, šajā rādītājā piekāpjoties vien Aleksandram Gavaļugovam no Bulgārijas, kurs vidēji mačā izcēlās ar 21,9 punktiem.

Tāpat Blūms ar 96% (24 no 25) realizēto soda metienu bija otrs trāpīgākais turnīrā aiz Alima Fejžiča (100%) no Bosnijas un Hercegovinas.

Roberts ir Latvijas valstsvienības bijušā kapteiņa Jāņa Blūma dēls. Viņš nākamsezon pārstāvēs Francijas spēcīgākās līgas jaunpienācēju "Saint-Quentin".

Savukārt Toms Līnis ar 47,1% (16 no 34) ierindojās dalītā sestajā vietā labāko tālmetienu izpildītāju sarakstā, bet Juris Vītols ar vidēji piecām rezultatīvām piespēlēm ieņēma piekto vietu labāko asistentu sarakstā.

Latvijas izlase ar vidēji 81,7 punktiem bija trešā rezultatīvākā turnīrā aiz Nīderlandes (82,9) un Bosnijas un Hercegovinas (81,8), ieņēma ceturto vietu metienu realizācijā (44,9%), otro vietu tālmetienu realizācijā (33%), piekto vietu soda metienos (73,3%), dalītu sesto vietu rezultatīvajās piespēlēs (vidēji 16,9), bet tikai 11.vietu izcīnītajās bumbās zem groziem (vidēji 40) un 16.vietu pārtvertās bumbās (vidēji 8,1).

Latvijas izlase arī vidēji mačā pieļāva 14,9 kļūdas, kas bija ceturtais labākais rādītājs, un 17,1 reizi pārkāpa noteikumus, šajā statistikas ailītē ieņemot dalītu piekto vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas U-18 izlase uzvarēja B divīzijā un nākamgad atgriezīsies spācīgāko sabiedrībā. Finālā Latvijas basketbolisti ar rezultātu 75:69 (16:13, 19:18, 21:25, 19:13) pārspēja vienaudžus no Beļģijas.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Blūms, kurš arī tika iekļauts simboliskajā pieciniekā.

Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlases sastāvs:

Juris Vītols ("Liepāja"), Edvards Egle, Rūdolfs Švītiņš, Edvards Švalbe (visi - "A.Kraukļa VEF"), Roberts Blūms ("Saint-Quentin", Francija), Rolands Šulcs ("Gulbenes BJSS"), Toms Līnis (Pelhržimovas "Sojky", Čehija), Renārs Sondors (Jindržihuvas Hradecas "Lions", Čehija), Kristaps Soldatenoks, Fransuā Nkojs-Īls (abi - "Liepājas SSS"), Kristers Skrinda ("BJBS Rīga"/DSN), Toms Markuss Salnājs ("Ventspils Spars").

Galvenais treneris - Edijs Šlesers, treneri - Krists Pīternieks un Oskars Zurkovs, fiziskās sagatavotības treneris - Ivars Ikstens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu