Japānas futbolistes turpina "uguņot" Pasaules kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Japānas izlases futbolistes
Japānas izlases futbolistes Foto: AP/Scanpix

Pie trešās pārliecinošās uzvaras Pasaules kausa finālturnīrā sievietēm pirmdien tika Japānas futbolistes, kuras apakšgrupas mačā ar 4:0 (3:0) sagrāva Spānijas izlasi.

Gan Japānas, gan Spānijas izlases jau pirms grupu turnīra noslēdzošā mača bija garantējušas sev vietu astotdaļfinālā.

2023.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra C apakšgrupas noslēdzošās kārtas mačā Japānas komandas labā divus vārtus guva Hinata Mijazava, bet pa reizei precīzi sita Riko Ueki un Mina Tanaka. Japānietes šajā mačā bumbu kontrolēja vien 23% no spēles laika.

Japānas izlase trīs mačos kopumā guvusi 11 vārtus un ir turnīra rezultatīvākā komanda. Tāpat Japānas valstsvienība vēl nav ielaidusi nevienus vārtus.

Citā C apakšgrupas spēlē Zambijas futbolistes ar 3:1 (2:0) pārspēja Kostarikas izlasi, tiekot pie vēsturē sava pirmā panākuma finālturnīros.

Uzvarētāju rindās ar precīziem sitieniem izcēlās Lušomo Mvēmba, Barbra Banda un Reičela Kundanandži, bet Kostarikas valstsvienības sastāvā ar trāpīgu sitienu atzīmējās Melisa Errera.

Grupas pirmajās spēlēs japānietes ar 5:0 sagrāva Zambiju un ar 2:0 apspēlēja Kostariku, bet Spānijas izlase Zambiju arī sagrāva ar 5:0, bet kostarikānietes pārspēja ar 3:0.

Astotdaļfinālā japānietes 5.augustā Velingtonā spēlēs ar A apakšgrupā otro vietu ieņēmušo Norvēģijas izlasi, bet Spānijas valstsvienība Oklendā spēlēs ar tās grupas uzvarētāju Šveici.

C apakšgrupas kopvērtējumā Japāna izcīnīja maksimālos deviņus punktus, Spānija - sešus, Zambija - trīs, bet Kostarikas futbolistes palika bez punktiem.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs no 20.jūlija līdz 20.augustam norisinās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu