Austrālijas skrējējs Bols attaisnots dopinga lietā

CopyDraugiem X Whatsapp
Pīters Bols
Pīters Bols Foto: Reuters/ScanPix

Dopinga lietošanā apsūdzētais Austrālijas vidējo distanču skrējējs Pīters Bols otrdien tika attaisnots un varēs piedalīties šī gada pasaules čempionātā.

Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvējam 800 metru distancē apsūdzības dopinga lietošanā tika izvirzītas šī gada janvārī, kad analīzes uzrādīja organismā aizliegtās vielas eritropoetīna jeb EPO klātbūtni.

Bols tika diskvalificēts uz nenoteiktu laiku, pašam sportistam norādot, ka viņš nav lietojis aizliegtos preparātus.

Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) atzītā laboratorijā atkārtotas analīzes un B prove nav apstiprinājušas pirmās proves pozitīvo rezultātu un apsūdzības dopinga lietošanā Bolam atceltas.

Bols pēc apsūdzību atcelšanas sacīja, ka beidzot jūtoties brīvs un varēs koncentrēsies uz šomēnes notiekošo pasaules čempionātu vieglatlētikā.

"Jau sākotnēji teicu, ka pozitīvs tests nevarēja būt," piebilda Sudānā dzimušais skrējējs. "Šīsdienas ziņas ir kā sapņa piepildījums. Nevienam nebūtu jāiziet cauri tam, ko šogad esmu piedzīvojis."

29 gadus vecais Bols ir trīskārtējs Austrālijas čempions 800 metru distancē, iepriekšējā Olimpiādē finišēja ceturtais, bet pagājušā gada pasaules čempionātā ieņēma septīto vietu.

Šogad pasaules čempionāts vieglatlētika notiks no 19. līdz 27. augustam Budapeštā, Ungārijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu