Nīderlande un čempione ASV iekļūst Pasaules kausa astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
ASV un Portugāles futbolistes
ASV un Portugāles futbolistes Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes sieviešu futbola izlase otrdien Pasaules kausa finālturnīra mačā ar 7:0 (5:0) sagrāva Vjetnamas futbolistes, bet citā spēlē patreizējā čempione ASV cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Portugāli.

Gan Nīderlandes, gan ASV futbolistes iekļuva astotdaļfinālā.

Nīderlandes izlases graujošo panākumu ar diviem vārtiem kaldināja Džila Rorda un Esmī Brugtsa, bet pa reizei precīzi sita Līke Mertensa, Katja Sneijsa un Daniele van de Donka.

Tikmēr ASV un Portugāles izlašu mačā vārti netika gūti, bet čempione bija tuvu tam, lai neizkļūtu no grupas, jo kompensācijas laikā amerikānietes no vārtu zaudējuma glāba tikai vārtu konstrukcija.

Jau vēstīts, ka pirmajos E apakšgrupas mačos ASV pārspēja Vjetnamu ar 3:0, bet Nīderlande ar 1:0 pieveica portugālietes, bet otrās kārtas spēlēs ASV pret Nīderlandi cīnījās neizšķirti 1:1, kamēr Portugāles valstsvienība ar 2:0 apspēlēja Vjetnamu.

E apakšgrupas kopvērtējumā ar septiņiem punktiem pirmajā pozīcijā ierindojās Nīderlandes izlase, amerikānietes ar pieciem punktiem ieņēma otro vietu, bet Portugāles valstsvienība ar četriem punktiem palika trešā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās. Vjetnamas komanda piedzīvoja zaudējumus visās trīs spēlēs un palika ceturtajā vietā.

Astotdaļfinālā ASV būs jāspēlē ar G apakšgrupas uzvarētāju, bet nīderlandietēm pretī stāsies tās grupas otra labākā komanda. Pašlaik pēc divām kārtām G grupā ar maksimālajiem sešiem punktiem pirmā ir Zviedrija, trīs punkti ir Itālijai, bet pa punktam Argentīnas un DĀR futbolistēm. Šīs grupas noslēdzošās kārtas mači tiks aizvadīti trešdien.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs no 20.jūlija līdz 20.augustam norisinās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu