Zviedrija kļūst par ASV pretinieci astotdaļfinālā; PK "play-off" iekļūst arī DĀR

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Zviedrijas futbolistes
Zviedrijas futbolistes Foto: EPA/Scanpix

Zviedrijas sieviešu futbola izlase trešdien kļuva par ASV pretinieci 2023.gada Pasaules kausa izcīņsas astotdaļfinālā, izslēgšanas turnīra dalībniecēm pievienojoties arī Dienvidāfrikas Republikai (DĀR).

G apakšgrupas noslēdzošās kārtas mačos zviedrietes ar 2:0 (0:0) pārspēja Argentīnas izlasi, bet DĀR valstsvienība ar 3:2 (1:1) pieveica itālietes.

Zviedrijas izlases labā pirmos vārtus mača 67.minūtē guva Rebeka Blumkvista, bet punktu uzvarai pielika Ēlina Rubensone ar kompensācijas laikā realizētu 11 metru soda sitienu.

Daudz spraigāka cīņa bija grupas otrajā spēlē, kurā DĀR izlasei uzvaru un vietu astotdaļfinālā nodrošināja Tembi Kgatlanas otrā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē gūtie vārti.

Itālijas izlase spēles 11.minūtē pēc Arianas Karūzo precīzā sitiena izvirzījās vadībā, bet pirmā puslaika vidū bumbu savos vārtos ieraidīja Benedeta Orsi. Hilda Magaija 67.minūtē ieguva DĀR izlasei vadību, taču septiņas minūtes vēlāk Karūzo panāca 2:2 - rezultātu, ar kuru itālietēm būtu pieticis astotdaļfināla sasniegšanai.

Jau vēstīts, ka pirmajos G apakšgrupas mačos Zviedrija pārspēja DĀR ar 2:1, bet Itālija ar 1:0 pieveica argentīnietes, savukārt otrās kārtas spēlēs Argentīna ar DĀR cīnījās neizšķirti 2:2, kamēr Zviedrijas valstsvienība ar 5:0 sagrāva Itāliju.

G apakšgrupas kopvērtējumā ar maksimālajiem deviņiem punktiem pirmajā pozīcijā ierindojās Zviedrijas izlase, DĀR ar četriem punktiem ieņēma otro vietu, bet Itālijas valstsvienība ar trim punktiem palika trešā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās. Argentīnas komanda ar vienu punktu palika ceturtajā vietā.

Astotdaļfinālā Zviedrija spēlēs ar ASV, bet DĀR pretī stāsies tās E grupas labākā komanda Nīderlande.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs no 20.jūlija līdz 20.augustam norisinās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu