Graudiņa/Samoilova izkļūst no Eiropas čempionāta apakšgrupas

Papildināts
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa
Tīna Graudiņa Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, kuras pērn kļuva par Eiropas čempionēm, trešdien piedzīvoja zaudējumu šī gada meistarsacīkšu pirmajā spēlē, bet pēc uzvaras otrajā mačā nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā.

Vispirms G apakšgrupas spēlē latvietes, kuras turnīrā izsētas ar septīto numuru, ar 0-2 (21:23, 21:23) piekāpās ukrainietēm Valentīnai Davidovai un Jevgeņijai Bajevai (26.).

Otrajā grupas mačā Čehijas sportistes Miroslava Dunarova/Daniela Resova (23.) ar 2-1 (21:17, 16:21, 15:13) uzvarēja Polijas duetu Jagodu Gruščinsku/Aleksandru Vahoviču (10.), tādējādi polietes bija Latvijas pāra pretinieces cīņā par izkļūšanu no apakšgrupas.

Tajā Latvijas duets uzvarēja ar 2-0 (21:16, 25:23) un ceturtdien cīnīsies par vietu astotdaļfinālā.

Ceturtdien izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Graudiņa un Samoilova tiksies ar māsām Dorinu un Ronju Klingerēm no Austrijas, kuras izsētas ar astoto numuru. Uzvaras gadījumā būs tikšanās ar spānietēm Danielu Mendosu un Tanju Moreno (11.).

Graudiņa un Samoilova, kuras triumfēja Eiropas meistarsacīkstēs arī 2019.gadā, ir Latvijas vienīgās pārstāves šajā turnīrā.

Eiropas čempionātā 32 dueti sadalīti astoņās apakšgrupās. Abos mačos uzvarējušie pāri uzreiz iekļūs astotdaļfinālā, bet vienu panākumu izcīnījušie dueti izslēgšanas turnīru sāka no pirmās kārtas, kamēr abās cīņās zaudējušajiem pludmales volejbolistiem čempionāts bija beidzies.

Pērn Eiropas meistarsacīkšu finālā Graudiņa/Samoilova sakāva šveicietes Nīna Brunnere/Tanja Hiberli un ieņēma pirmo vietu, bet vīriešu konkurencē Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš turnīru noslēdza ar zaudējumu astotdaļfinālā, ieņemot dalītu devīto vietu.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Vīnē norisināsies līdz 6. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu