VIDEO un AUDIO Skrīvers: Mēs dzīvojam citā laikmetā. Visi grib visu pārāk ātri

Čempionu Brokastis #60
Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET GRUPAS raidieraksta "Čempionu brokastis" jaunākajā sērijā pie melnā galda viesojās Latvijas vadošais karatists un bijušais "Karate Combat" čempions Edgars Skrīvers. Sarunas gaitā pārcilājām daudzus tematus, tai skaitā Skrīvera neseno cīņu, Konora Makgregora lejupslīdi, tiesnešu nekompetenci un bērnu sportu.

Sarunas ievadā Skrīvers atklāja, ka Latvijā nebija ieradies kopš pērnā gada rudens un lielāko daļu laika pavada Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Dubaijā.

Ņemot vērā, ka Skrīvers nav vienīgais augsta kalibra latviešu cīkstonis, kurš pamatā trenējas ārpus dzimtenes, ir pamats jautāt par Latvijas cīņas sporta līmeni. Skrīvers gan norāda, ka Latvijā cīņas sporta līmenis tieši augot.

Cits Latvijas cīkstonis Aleksandrs Čižovs sarunā ar TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālu Klik norādīja, ka komfortablāk jūtoties svešā vidē jeb slavenajā Zviedrijas "All-star" treniņu zālē. Skrīvers piekrita, ka savulaik juties līdzīgi, tomēr tagad viņš novērtē arī mājas sienu komfortu.

Sarunas turpinājumā nonācām pie bēdīgi slavenā īru cīkstoņa Konora Makgregora. Skrīvers dalījās ar saviem novērojumiem par Makgregora izmaiņām no cīkstoņa perspektīvas. Latviešu karatists savā atbildē par īra potenciālo atgriešanos oktagonā bija skarbs:

"Viņš šobrīd ir vairāk narkomāns nekā sportists, ja mēs tā pavisam atklāti runājam. Ja viņš atgriezīsies, tas būs viņam izdevīgs pretinieks," sacīja Skrīvers.

Apspriedām arī to, vai bērniem un jauniešiem vispār vajadzētu pievērsties karatē, vai tomēr uzreiz sākt ar kaut kāda veida MMA treniņiem, ņemot vērā, ka karatē tomēr vairs nav olimpiskajā programmā.

Skrīvers, kurš pats karatē ir no septiņu gadu vecuma, izcēla pacietības trūkumu mūsdienu sabiedrībā, uzsverot, ka bērniem jāapmeklē tādi treniņi, kur viņiem tiek iestrādāta laba fiziskā bāze, kā arī iemācītas dzīves pamatvērtības.

"Tagad viss ir tendēts tikai uz rezultātu. Es pat neteiktu, ka treneri ir vainīgi. Trenerus spiež vadība, vecāki, kuri uzreiz grib čempionus. Tā tas nenotiek. Mēs dzīvojam citā laikmetā, ir šie "shorts" videoklipi. Visi visu grib pārāk ātri. Cilvēki grib, lai viņu bērnam pēc gada ir melnā josta karatē un viņš ir čempions. Un tad treneri viņus ved uz kaut kādiem viltus semināriem un turnīriem..."

24. jūnijā Skrīvers pēc tiesnešu lēmuma izcīnīja uzvaru "Karate Combat 40" cīņu šovā, nodrošinot iespēju cīnīties par čempiona titulu. Līdz tam latviešu cīkstonis pēdējo reizi cīņu aizvadīja oktobrī. Vaicāts, kāpēc tik reti sanāk cīnīties, Skrīvers norāda, ka šoreiz pie vainas bijuši potenciālie "deju partneri".

"Ar šo cīņu arī bija interesanti. Mums piezvanīja no "Karate Combat" un pateica, ka ir pieejams Gabriels Varga, bet mums ir stunda, lai sniegtu atbildi. Mēs piekritām. Cīņu organizētājs teica, ka dos ziņu, ja Varga piekritīs. Pagāja viena nedēļa, divas, un nekādu ziņu nebija."

Apspriedām arī Skrīvera neseno cīņu, kurā latviešu cīkstonis izmantoja neraksturīgi daudz greplinga elementu. Viņš arī paskaidroja, kāpēc tā.

No Skrīvera pēdējās cīņas, kurā bija jāaizvada papildu raunds, izrietēja arī cits cīņas sportā sāpīgs temats - tiesnešu nekompetence. Pie reizes apspriedām arī jau pieminētā Čižova neseno cīņu un PFL piedāvāto sodu par neiekļaušanos noteiktajā svarā.

Runājot par Čižovu, Skrīvers ieskicēja, ko varētu sagaidīt no viņa nākamā pretinieka PFL turnīrā. Īsumā - Čižovam priekšā, visticamāk, atkal būs darbs pie reslinga elementiem, lai gan Džons Mičels, pēc Skrīvera domām, tomēr neesot tik izteikts reslinga speciālists kā Akoidans Duke.

Podkāsta turpinājumā apspriedām Tonija Fērgusona nesen piedzīvoto, kas viņa karjerā ir jau sestais pēc kārtas. Kā beigt karjeru? To Fērgusona vietā nevar izdarīt neviens cits, neskatoties uz to, ka teorētiski Deina Vaits pieredzējušo cīkstoni varētu atlaist. Tas gan nenozīmē, ka Fērgusonu uzreiz "nesavāktu" jau minētais PFL vai "Bellator".

Sarunas nobeigumā apspriedām gaidāmo Fjūrija un Nganū cīņu, kā arī paša Skrīvera tuvāko nākotni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu