Vismane komentējusi lēmumu spēlēt pārī ar Krievijas tenisisti (4)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tenisiste Daniela Vismane
Tenisiste Daniela Vismane Foto: DARRYL DYCK/AP

Tenisiste Daniela Vismane nākotnē daudz rūpīgāk pievērsīs uzmanību, ar ko spēlē kopā dubultspēlēs, teikts sportistes paziņojumā, kuru viņa izplatījusi ar Latvijas Tenisa savienības (LTS) starpniecību.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) tūrē regulāri spēlējošās Latvijas tenisistes ir cīnījušās kopā ar partnerēm no agresorvalstīm Krievijas un Baltkrievijas. Pagājušajā nedēļā Vismane Horbas W-25 turnīrā dubultspēlēs izcīnīja trofeju kopā ar Krievijas tenisisti Darju Astahovu.

Vismane savā paziņojumā uzsver, ka ir pret karu un pret Krievijas iebrukumu Ukrainā. Izvēloties partneri dubultspēlēs, viņa balstījusies uz ITF un Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) noteikumiem, kas pieļauj Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību sacensībās kā neitrāliem atlētiem.

"Atsaucos uz aicinājumu nospēlēt šo turnīru kopā ar sportisti no Krievijas, diemžēl nepadomājot par sekām. Man ir ļoti žēl, ja mana rīcība lika cilvēkiem apšaubīt manu nostāju attiecībā pret karu. Šiem cilvēkiem es atvainojos," rakstīts tenisistes paziņojumā.

Vismane arī atklāj, ka komunicējot ar tenisistiem ITF tūrē, pilnīgi visi nosodot karu. Daudzi no Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem esot aizbēguši no valsts un daži pat meklējot iespējas startēt zem citas valsts karoga, raksta tenisiste.

"Nākotnē es daudz rūpīgāk pievērsīšu uzmanību, ar ko spēlēju kopā dubultspēlēs," paziņojumu noslēdz Vismane.

Vismane nav vienīgā no Latvijas tenisistēm, kas pēdējā laikā ITF tūrē startējusi kopā ar Krievijas vai Baltkrievijas sportistēm.

Jūlija sākumā Diāna Marcinkēviča divās ITF sacensībās spēlēja gan ar Krievijas, gan ar Baltkrievijas sportisti. Marcinkēviča gan tajā pat laikā ir aicinājusi palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem un ar ģimeni mājās uzņēmusi bēgļus no Ukrainas.

Savukārt maijā Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Darja Semeņistaja Prāgas W-60 turnīra dubultspēļu sacensībās startēja duetā ar Krievijas tenisisti Sofju Lanseri, kura savulaik pārstāvējusi Krievijas armijas centrālo sporta klubu (CSKA) un arī šobrīd armijas sporta kluba mājaslapā atrodama informācija par viņu. LTS toreiz pārrunāja situāciju ar tenisisti un kopš tās reizes Semeņistaja turnīros, kuros startējusi dubultspēlēs, par pāriniecēm izvēlējusies citu valstu sportistes.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ir atrunāts, ka sacensībās nedrīkstētu piedalīties sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā. Tāpat vadlīnijās aicināts nepieļaut ar Krievijas un Baltkrievijas spēka struktūrām saistītu sportistu dalību starptautiskās sacensībās.

ITF nav atsaukusies aģentūras LETA vairākkārtējiem aicinājumiem skaidrot, vai organizācija vērtē tā dēvēto neitrālo sportistu atbilstību SOK vadlīnijām

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu