Skujiņš komentē izcīnīto 8. vietu pasaules čempionāta grupas braucienā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Skujiņš komentē izcīnīto 8. vietu pasaules čempionāta grupas braucienā
Skujiņš komentē izcīnīto 8. vietu pasaules čempionāta grupas braucienā Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS

Latvijas riteņbraucējam Tomam Skujiņam astoto vietu pasaules čempionāta grupas braucienā palīdzēja izcīnīt komandas biedri un pareizi izvēlētā stratēģija, pēc finiša sarunā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju (LRF) uzsvēra sportists.

Jau ziņots, ka Skujiņš svētdien Glāzgovā izcīnīja augsto astoto vietu pasaules čempionāta grupas braucienā, kamēr par čempionu kļuva nīderlandietis Matjē van der Pūls, kuram titulu izcīnīt neliedza piedzīvotais kritiens pēdējā aplī. Astotā vieta ir Latvijas labākais rezultāts pēc Romāna Vainšteina 2000.gadā izcīnītā čempiontitula.

Tikmēr Krists Neilands, kurš lielu daļu distances bija atrāviena grupā, finišēja 23.pozīcijā, bet Emīls Liepiņš bija 29, kamēr Mārtiņš Pluto izstājās.

"Liels prieks, ka ar katru gadu ir arvien labāks atbalsts komandai un kustamies uz priekšu, būs iespējas uzlabot rezultātu," stāstīja Skujiņš, atzīstot, ka apļi Glāzgovas ielās bija smagi. "Glāzgovā bija pagrieziens pēc pagrieziena un, kad uzlija, visi aku vāki bija ļoti slideni - kā jau pilsētā."

Latvijas izlasei veiksmīgi izdevusies sacensību stratēģija, kuru palīdzēja veidot treneris un bijušais riteņbraucējs Gatis Smukulis, kura audzēknis Gusts Lapiņš sestdien turpat Glāzgovā startēja junioru čempionātā.

"Mēģinājām dabūt Kristu atrāvienā, jo pēc "Tour de France" zinājām, ka viņš varēs tālu aizbraukt. Kad noķērām atrāvienu, bijām maza grupiņa. Krists varēja pacīnīties par labu rezultātu, kamēr Emīls un Mārtiņš man palīdzēja iebrukt apļos labā pozīcijā," stāstīja Skujiņš.

Neilands tikmēr pēc finiša jutās fiziski iztukšots un viņš neatceras, kad sevi būtu tik ļoti izlicis trasē.

"Izrunājām, ka nebūtu slikta doma būt atrāvienā, jo distances otrā daļa bija ļoti tehniska. Ja visi būtu palikuši grupā, nezinu, vai pēc tam būtu spējuši izvirzīties priekšā. Pieņēmām lēmumu, ka es būšu atrāvienā un apļos pēc panākšanas vai nu palīdzēšu Tomam vai arī pats brauktu, ja jūtos labi. Taktiski viss bija pareizi," secināja Nielands, kurš pēdējo apli veica ar cauru velosipēda riepu.

Distances otrajā daļā riteņbraucēji veica desmit apļus ar daudziem pauguriem un pagriezieniem, tajā skaitā 90 grādu līkumiem. "Murgs. Goda vārds, lielākais murgs, kādu esmu redzējis, un ceru, ka dzīvē vairs nebūs jābrauc tādā trasē," komentēja Neilands.

Arī Liepiņš uzsvēra komandas taktiku - Neilandam doties atrāvienā, Liepiņam un Skujiņam labā pozīcijā iebraukt apļos, kur viņiem palīdzētu Pluto.

"Grūtākais brīdis bija pirmajos trīs apļos, kad ar Tomu bijām priekšā. Šajā trasē nebija viegli finišēt, taču mans personīgais mērķis bija augstāks, jo šeit jau biju labi sevi parādījis Eiropas čempionātā. Tomēr domāju, ka visi nobraucām labi, jo īpaši Toms," teica Liepiņš, kuram sacensību laikā bija jācīnās ar sāpēm mugurā.

Pasaules čempionāts riteņbraukšanas sporta veidos Glāzgovā norisināsies līdz 13.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu