Vītoliņš: Balceram teicu, ka vieta patiešām ir karsta

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pauda viedokli, ka valstsvienības uzbrucējs Rūdolfs Balcers nākamsezon spēlēs Eiropas labākajā hokeja klubā.

Balcers pavasarī palīdzēja Latvijas izlasei pirmo reizi vēsturē izcīnīt pasaules čempionāta bronzas medaļas, 10 mačos iekrājot deviņus rezultativitātes punktus - divi vārti un septiņas piespēles. Viņš komandā bija otrais rezultatīvākais pēc Riharda Bukarta (3+8).

Iepriekšējās piecās sezonās Balcers centās nostiprināties Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur kopumā uzbrucējs aizvadīja 170 spēles, guva 28 vārtus un izpildīja 34 rezultatīvas piespēles. Viņš pārstāvēja četras NHL komandas - Otavas "Senators", Sanhosē "Sharks", Floridas "Panthers" un Tampabejas "Lightning".

26 gadus vecais uzbrucējs jūlija sākumā pievienojās Šveices augstākās līgas klubam Cīrihes "Lions", parakstot viena gada līgumu. "Lions" komandu savulaik pārstāvēja uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, trīsreiz kļūstot par Šveices čempionu - 2012., 2014. un 2018. gadā.

"Pēc manām domām tas ir labākais klubs Eiropā," uzskata Vītoliņš. "Pazīstu komandas vadību. Man zvanīja un interesējās par Balceru. Uzreiz teicu, ka uzskatu, ka Rūdolfs ir tieši tas, kas komandai ir vajadzīgs."

"Hokejs tajā klubā ir kombinacionāls un ātrs. Tie partneri, kas tur spēlē, atbilst Rūdolfam. Labi, ka viņi tādu izvēli izdarīja. Rūdolfam teicu, ka piedāvājums jāpieņem ātri, jo vieta patiešām ir karsta, tāpēc nevar ilgi domāt."

Vītoliņš pēc pasaules čempionāta saņēmis daudz telefona zvanus, kuros tiek izrādīta interese par bronzas medaļas izcīnījušajiem Latvijas hokejistiem. Treneris arī pauda prieku, ka vairāki spēlētāji jau atraduši sev klubus nākamajai sezonai. 

"Visi treneri zvana un prasa, ko es domāju par vienu vai otru spēlētāju. Visus vienmēr interesē, kāds spēlētājs ir arī ārpus hokeja, kas nav mazsvarīgi. Mūsu puiši, kā mēs redzējām, ir ļoti disciplinēti," norādīja Vītoliņš.

Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals karjeru turpinās Zviedrijas spēcīgākās līgas (SHL) pagājušās sezonas otrajā labākajā klubā Šellefteo AIK. Arī par šo spēlētāju pirms līguma parakstīšanas tika vaicāts Vītoliņa viedoklis.

"Man zvanīja un prasīja par Mārtiņu, ko viņš var un ko nevar. Viņam ir pietiekami daudz spēka, var spēlēt gan vairākumā, gan mazākumā. Uzskatu, ka viņam šis varētu būt labs izaicinājums. Kā zināms, Zviedrijā ir ātrs hokejs."

Vītoliņš pirms diviem gadiem stājās Latvijas izlases galvenā trenera amatā. Augusta sākumā viņš ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) vienojās par sadarbības turpināšanu uz vēl diviem gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu