Briedim paveras iespēja revanša cīņai par pasaules čempiona titulu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis
Latvijas bokseris Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis ieguvis iespēju revanšēties Austrālijas cīkstonim Džeijam Opetaijam, kuru Starptautiskā Boksa federācija (IBF) norīkojusi aizstāvēt pasaules čempiona titulu.

38 gadus vecais Briedis iepriekšējo reizi ringā devās pērn 2. jūlijā, kad viņš Austrālijas pilsētā Goldkostā piekāpās Opetaijam, kurš ieguva pasaules čempiona jostas IBF un "The Ring" versijās pirmā smagā svara kategorijā jeb "cruiserweight" divīzijā (līdz 90,7 kg).

28 gadus vecais Opetaija nav aizvadījis nevienu cīņu, kopš uzveica Briedi. Austrālijas bokserim bija paredzēti dueļi pret poli Mateušu Masterņaku un britu Ričardu Riakporhu, taču sportistu pārstāvji nav spējuši vienoties par cīņām.

Ārzemju mediji vēsta, ka IBF norīkojusi Opetaiju cīnīties pret Briedi, jo ir pagājis jau nedaudz vairāk kā gads kopš iepriekšējās cīņas, tāpēc drīzumā Austrālijas bokserim ir jādodas ringā un pasaules čempiona tituls jāaizstāv. Tiek vēstīts, ka vienošanās varētu būt nokārtota mēneša laikā jeb līdz 8. septembrim.

Opetaija sociālajos tīklos apliecinājis, ka ir gatavs šim izaicinājumam - vēlreiz cīnīties pret Briedi. Arī Latvijas bokseris sociālajos tīklos licis noprast, ka gatavojas šai cīņai.

Jau vēstīts, ka Briedim atgriešanās boksa ringā pēc gada pārtraukuma iepriekš bija paredzēta 21. jūlijā Edinburgā, Skotijā.

Bija paredzēts, ka Briedim pretī stāsies mazpazīstamais brits Džons Makalums, kurš profesionāla boksera karjerā izcīnījis 13 uzvaras un piedzīvojis divus zaudējumus.

"Cīņa tiek atcelta, jo ir saņemts piedāvājums, kas liek mainīt komandas plānus un sākt gatavošanos pasaules līmeņa cīņai," informēja Brieža komanda.

Cīņas pretinieks un norises laiks tiks izsludināts vasaras beigās.

"Šobrīd ir mērķis iepriecināt Latvijas līdzjutējus ar vēl vienu augstākā līmeņa cīņu savu skatītāju priekšā, līdz ar to šobrīd visa komanda gatavojas un veic nepieciešamo plānošanu rudens cīņai," vēstīts paziņojumā.

Foto: Latvijas boksera Maira Brieža atklātais treniņš

Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras un piedzīvojis divus zaudējumus, no kuriem pirmais notika 2018. gadā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Pērn rudenī Briedis kandidēja Saeimas vēlēšanās no saraksta "Saskaņa", taču bijušais pasaules čempions boksā parlamentā neiekļuva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu