Video Jurģis Kalns: Principā uzvarētā spēlē ielaidām divus bēdīgus vārtus

CopyDraugiem X Whatsapp
Jurģis Kalns
Jurģis Kalns Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola komanda "Valmiera" UEFA Konferences līgas mačā pret Tirānas "Partizani" izskatījās diezgan cienīgi, ņemot vērā krasās izmaiņas sastāvā, pēcspēles preses konferencē teica vidzemnieku galvenais treneris Jurģis Kalns.

"Valmieras" futbolisti ceturtdien Rīgā cieta zaudējumu UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē, ar 1:2 piekāpjoties Albānijas komandai "Partizani".

"Labs pirmais puslaiks, un domāju, ka tajā bijām labākā komanda laukumā. Otrajā puslaikā labā epizodē Gustāvu Silvam bija iespēja gūt otros vārtus un, ja tas būtu noticis, tad spēle būtu beigusies, taču mazliet iesēdāmies. Pretinieki sajuta, ka viņi var spēlēt, sajuta bumbas kontroli un saprata, ka neesam nekas biedējošs. Principā uzvarētā spēlē ielaidām divus bēdīgus vārtus un nācās atzīt pretinieku pārākumu. Tomēr esmu pozitīvi noskaņots par iespējām izkļūt no šīs kārtas," stāstīja Kalns.

Trenera ieskatā "Partizani" neesot zinājuši, ko sagaidīt no "Valmieras" komandas, un Kalns pat saņēmis uzslavas no pretiniekiem.

"Pārsteiguma efektu mēs panācām. Viņu laika vilkšana, pārdzīvošana, priecāšanās pierāda to, ka viņi baidās par savu vietu. Nākamajā mačā jāspēlē tāpat kā šīs spēles pirmajā puslaikā," uzsvēra Kalns.

No iepriekšējās sezonas čempionu sastāvā "Valmierā" palikuši tikai daži futbolisti. Sezonas sākumā traumas guva pāris no atslēgas spēlētājiem, bet vasarā, tāpat kā starpsezonā, komandu pameta vairāki vadošie futbolisti.

"Diezgan cienīgi izskatījāmies ar šo sastāvu. Ja mums būtu Kamilo Mena, Ivans Želizko, Renārs Varslavāns un Džibrils Gejs, tad "Partizani" nebūtu variantu. Taču ar šo sastāvu jāmēģina pārvarēt šī kārta, jācenšas uzvarēt Latvijas kausā un noturēties trešajā vietā - tas viss ir iespējams. Ja tas izdosies, tā būs viena no izcilākajām sezonām "Valmieras" vēsturē, lai gan necīnāmies pat par pirmajām divām vietām. Ar šo sastāvu ejam pa ļoti labu taciņu," skaidroja Kalns.

Atbildes cīņa notiks 17. augustā Tirānā.

"Valmiera" un "Partizani" pāra uzvarētāja izšķirošajā "play-off" kārtā tiksies ar UEFA Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas pāra "Astana" - Razgradas "Ludogorets" zaudētāju. Pirmajā spēlē ar 2:1 uzvarēja Kazahstānas klubs, tuvinot bulgāru vienību sezonas turpināšanai Konferences līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu