IIHF soda no armijas bēguļojušo Fedotovu un Maskavas CSKA (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ivans Fedotovs
Ivans Fedotovs Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokejists Ivans Fedotovs par līguma laušanu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Filadelfijas "Flyers" saņēmis no Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) četru mēnešu diskvalifikāciju.

26 gadus vecais Fedotovs par bēguļošanu no militārā dienesta tika aizturēts iepriekšējā vasarā, izejot no sporta zāles Sanktpēterburgā. Neilgi pirms tam viņš bija noslēdzis līgumu ar NHL vienību Filadelfijas "Flyers".

Sākotnēji viņš tika nogādāts militārajā rekrutēšanas centrā, bet drīz vien tika pārvests uz militāro slimnīcu. Fedotovs nejutās labi, un viņa advokātam un vecākiem bija liegts apmeklēt vārtsargu.

Fedotovam esot doti medikamenti, kuru sastāvu viņš neesot zinājis.

Krievijā visiem vīriešiem, ar atsevišķiem izņēmumiem, vecumā no 18 līdz 27 gadiem ir obligātais karadienests. Par izvairīšanos no iesaukšanas armijā var sodīt ar naudas sodu un cietumsodu līdz diviem gadiem.

"Kā es pēdējā gada laikā jutos? Ko īsti jūt hokejists, kad viņu piespiež maršēt parādē? Es vienkārši bez emocijām skaitīju dienas. Vienkārši gaidīju un cerēju, kad viss būs galā. Kad pienāca termiņa beigas, bija divas iespējas: vai nu aiziet ar paceltu galvu, vai sabrukt," viņa teikto citē "Championat".

Neraugoties uz kritiku, Krievijas armijas klubs Maskavas CSKA jūlijā paziņoja, ka ir parakstījis līgumu ar Fedotovu, lai gan viņam vēl bija spēkā līgums ar "Flyers".

IIHF sodījusi gan Fedotovu, gan CSKA. Krievu hokejistam piemērota diskvalifikācija no septembra sākuma līdz decembra beigām, bet CSKA līdz 2024. gada augustam nedrīkst slēgt līgumus ar ārzemju spēlētājiem.

Sods piemērots par starptautiskā transfēra reglamenta neievērošanu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu