Bijušais "Mettas" treneris turpmāk ieņems Kazakeviča kādreizējo amatu LFF

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Gluščuks.
Andrejs Gluščuks. Foto: http://www.fsmetta.lv/

No 1. septembra Latvijas Futbola federācijas (LFF) sporta direktora amatu ieņems bijušais "Optibet" virslīgas kluba "Metta" galvenais treneris Andrejs Gluščuks, ziņo organizācija.

Līdz šim LFF sporta direktora amatā strādājuši holandietis Antons Jore, kā arī Dainis Kazakevičs, Jurijs Andrejevs un Marians Pahars.

Pahars bija LFF sporta direktors kopš 2021. gada, bet tagad nolēmis šo amatu atstāt. Pahars tieši pirms diviem gadiem šos pienākumus pārņēma no Andrejeva.

"Marians Pahars ar saviem sasniegumiem, pieredzi, redzējumu un darba spējām ir bijis milzu ieguvums mums kā organizācijai un visam Latvijas futbolam kopumā. Esam pateicīgi viņam par ieguldīto darbu, kas, esam pārliecināti, vēl nesīs augļus ilgtermiņā," sacīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Šajā amatā paveiktais ir tik specifisks, ka rezultāti redzami vien ilgākā termiņā. Marians stājās amatā, lai veiktu tobrīd pastāvošās futbola attīstības sistēmas revīziju un lai tālāk uzlabotu sistēmu un integrētu tajā jaunas iniciatīvas. Tas arī tika paveikts, sevišķi jaunatnes futbola segmentā. Kā vienu no piemēriem varam minēt Baltijas Jaunatnes futbola līgas projektu."

Pašlaik 45 gadus vecais Gluščuks iekrājis bagātu pieredzi visu vecumposmu trenera darbā, ir maģistra grāda īpašnieks sporta zinātnē. 2021. gadā speciālists ieguva UEFA Pro trenera licenci, kas ļauj strādāt visaugstākajā līmenī Eiropā.

"Mettas" jaunatnes sistēmā Gluščuks strādāja kopš 2013. gada, bijis arī galvenā trenera palīgs Latvijas U-17 un U-19 izlasē. 2015. gadā viņu atzina par Latvijas labāko jaunatnes treneri, bet pēdējos gados viņš ir LFF treneru instruktors.

"Andrejs Gluščuks ir viens no pašmāju labākajiem speciālistiem ar spēcīgu akadēmisko zināšanu bāzi un lielu pieredzi praktiskā darbā gan ar visa vecuma jaunajiem futbolistiem, gan ar futbola treneru izglītošanu, ar ko viņš nodarbojas jau astoņus gadus," V. Ļašenko ieskicēja jaunā LFF sporta direktora trumpjus.

Šī gada sākumā Gluščuks pievienojās LFF kolektīvam, kļūstot par Futbola akadēmijas galveno treneri. Pārņemot sporta direktora pienākumus, Futbola akadēmijas projekts paliks viņa pārraudzībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu