Grandu duelis Usiks pret Fjūriju – vēl mazāk ticams scenārijs (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks
Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Supercīņa starp Oleksandru Usiku un Taisonu Fjūriju, visticamāk, pārskatāmā nākotnē nenotiks, jo Ukrainas bokserim arī aiznākamo cīņu varētu nākties aizvadīt pret citu pretinieku.

Bija paredzēts, ka Usiks un Fjūrijs titulu apvienošanas cīņā tiekas šā gada pavasarī, bet abu bokseru pārstāvji nespēja vienoties par finansiālajiem nosacījumiem.

Usikam šobrīd pieder supersmagā svara divīzijas čempiona jostas Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās.

Savukārt Pasaules Boksa padomes (WBC) josta ir Fjūrija īpašumā. Šajā gadsimtā un četru jostu ērā (kopš 2007. gada) vēl ne reizi nav noskaidrots neapstrīdams ("undisputed") pasaules čempions supersmagā svara kategorijā.

Līdz šim pēdējo reizi neapstrīdams pasaules čempions supersmagā svara kategorijā tika noskaidrots 1999. gadā, kad birts Lenokss Lūiss ieguva WBA, WBC un IBF jostas.

Ņemot vērā, kā Usika un Fjūrija komandas nespēja vienoties par titulu apvienošanas cīņu, obligāto titula pretendentu Daniela Dubuā personā nozīmēja WBA. Ukrainas un Lielbritānijas bokseru duelis gaidāms 26. augustā Polijas pilsētā Vroclavā.

Dubuā gan varētu nebūt vienīgais obligātais titula pretendents, ar kuru potenciāli būtu jātiekas Usikam.

Horvātijas bokseris Filips Hrgovičs ir IBF organizācijas obligātais titula pretendents. Kā sarunā ar "Boxing Social" norādījis Hrgoviča promotieris Edijs Hērns, IBF ir noteikusi, ka Dubuā-Usika dueļa uzvarētājam būs jātiekas tieši ar horvātu bokseri, kurš nesen uzveica nepārspēto Demsiju Makīnu.

"Viņam [Hrgovičam] vajadzēja turpināt būt aktīvam. IBF apstiprināja, ka pēc Usika un Dubuā cīņas viņi pieprasīs titulcīņu starp Usiku un Hrgoviču," sacījis Hērns.

Pat ja Usikam augusta beigās gaidāmajā cīņā izdosies uzveikt Dubuā un pēc tam arī Hrgoviču, ukraiņu bokserim pieder vēl divu organizāciju čempiona jostas, kas var nozīmēt vēl divas cīņas ar obligātajiem titula pretendentiem.

36 gadus vecais Usiks savas profesionālās karjeras 20 cīņās ne reizi nav izjutis zaudējuma rūgtumu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu