Saūda Arābija grasās pievienoties UEFA Čempionu līgai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Tuvo Austrumu futbola klubi pēdējā pusgada laikā, piesaistot virkni pasaules futbola zvaigžņu, sacēluši pamatīgu vētru. Futbolistu iegūšanai un viņu algām nauda netiek žēlota. Saūda Arābija nākusi klajā ar priekšlikumu par savas līgas čempionvienības iekļaušanos Eiropas prestižākajā klubu turnīrā UEFA Čempionu līgā.

Itālijas laikraksts "Corriere dello Sport" vēsta, ka Saūda Arābijai ir ambiciozs mērķis - ar tā saukto wild card iekļūt Čempionu līgā.

Avīze ziņo, ka Saūda Arābijas šeihi tuvāko mēnešu laikā iesniegs UEFA pieprasījumu, ar kuru Saūda Arābijas līgas čempione nākamgad iegūtu tiesības piedalīties Čempionu līgas turnīrā.

Saūda Arābija ar savu piedāvājumu klajā nākusi īstajā brīdī, jo pēc gada mainīsies līgas formāts. Komandu skaits no pašreizējām 32 pieaugs līdz 36 un astoņu grupu vietā visas komandas sacentīsies vienā turnīra tabulā. 16 spēcīgākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs. 

Saūda Arābija ir Āzijas Futbola konfederācijas dalībvalsts un tās komandas sacenšas Āzijas Čempionu līgā.

Šī valsts pēdējā laikā futbolā ieguldījusi milzīgas naudu, jo par pasakainām summām uz tuksnešaino valsti pārcēlušies Krištianu Ronaldu, Neimars, N'Golo Kantē, Karims Benzemā un citi pazīstami spēlētāji. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu