Riteņbraucējs Toms Skujiņš izcīnījis devīto vietu Dānijas velobraucienā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Skujiņš komentē izcīnīto 8. vietu pasaules čempionāta grupas braucienā
Skujiņš komentē izcīnīto 8. vietu pasaules čempionāta grupas braucienā Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš sestdien Dānijā izcīnīja devīto vietu piecu dienu velobraucienā "Danmark Rundt" (UCI kat.2.Pro).

Velobrauciens sestdien noslēdzās ar 16,1 kilometru garu individuālo braucienu Helsingērā.

Visātrāk šo distanci veica Skujiņa komandas biedrs Madss Pēdersens, "Lidl-Trek" komandu pārstāvošajam dānim finišējot 17 minūtēs un 50 sekundēs, 24 sekundes zaudēja norvēģis Sērens Vērenšolls ("Uno-X"), bet vēl desmit sekundes atpalika dānis Magnuss Korts ("EF Education-EasyPost"). Aiz labāko trijnieka bija vēl divi Skujiņa komandas biedri nīderlandietis Dāns Hole un Matiass Skjelmose, bet pats latvietis ar minūtes un vienas sekundes deficītu ierindojās 11.vietā.

Kopvērtējumā uzvarēja Pēdersens, kurš par 41 sekundi pārspēja Skjelmosi, bet Skujiņš zaudēja divarpus minūtes un ierindojās devītajā pozīcijā, kas deva 40 UCI punktus. Pēdersens uzvarēja arī sprinteru ieskaitē, kur Skujiņš bija 16., bet "Lidl - Trek" bija nepārspēta komandu vērtējumā.

"Dānijas tūres" sacensības tiek aizvadītas kopš 1985.gada. Pērn uzvaru kopvērtējumā svinēja francūzis Kristofs Laports.

Tikmēr Mārtiņš Pluto sestdien nefinišēja Beļģijā notikušajās vienas dienas sacensībās "Druivenkoers - Overijse" (UCI kat.1.1), kurās bija jāveic 185,6 kilometri ar daudziem pauguriem. Izstājās visi latvieša pārstāvētās "Abloc" komandas riteņbraucēji, bet uzvaru svinēja beļģis Viktors Kampenārtss ("Lotto Dstny").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu