Luka Banki: Mači būs grūti gan taktiski, gan fiziski

CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Banki
Luka Banki Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki, neatkarīgi no komandas rezultātiem Pasaules kausa finālturnīrā, vēlas redzēt spēlētājus cīnāmies, ceturtdien preses konferencē uzsvēra itāļu speciālists.

Latvijas izlase piektdien Džakartā debitēs Pasaules kausa finālturnīrā, tiekoties ar Libānas valstsvienību, bet nākamajos divos pirmā posma mačos pretī stāsies Francija un Kanāda.

"Mēģināsim sabalansēt savas emocijas, taču šis noteikti ir arī brīdis, lai būtu gandarīti par to, ka esam šeit. Izlasei ir vēlme sevi parādīt spēcīgākajā basketbola sabiedrībā," uzsvēra Banki.

Latvijas izlases galvenais treneris arī atzīmēja, ka šobrīd domā tikai par maču ar Libānu, savukārt pēc tās spēles koncentrēsies otrajam duelim. "Visām komandām ir mērķis iekļūt nākamajā posmā, tāpēc nedrīkst nenovērtēt nevienu pretinieku. Mači būs grūti gan taktiski, gan fiziski. Neatkarīgi no rezultāta, vēlos redzēt komandu cīnāmies," pauda Banki.

 

Latvijas izlases pirmo pretinieci Libānu Banki raksturoja kā vienotu komandu, kas var parādīt daudzveidīgu spēli. "Komandai ir ļoti kreatīvi un prasmīgi aizsargi, kas var uzspiest ātru spēles stilu. Sagaidām agresīvu aizsardzību, dinamisku komandu un ļoti daudzpusīgu uzbrukumu, kurā garie spēlētāji paver aizsargiem iespējas ielauzties soda laukumā," atklāja Banki.

Finālturnīrā jāspēlē pret komandām no dažādām pasaules daļām, tāpēc arī pārbaudes mačos tika izvēlēti pretinieki ar atšķirīgiem spēles stiliem. "Vēlos, lai Latvijas komanda demonstrētu savu basketbolu un nemainītu savu stilu. Mēs spējam sasniegt rezultātu ar kopēju komandas darbu, kas bijis raksturīgs pēdējos pāris gados, neskatoties uz to, kas ir izlases sastāvā. Pēdējos gados esam izmantojuši gandrīz 30 spēlētājus, taču esam spējuši saglabāt savu stilu, spēlējot pret jebkuru pretinieku," skaidroja Banki.

Izlases gatavību finālturnīram nosaka dažādi faktori un pirmos secinājumus Banki varēšot izdarīt tikai pēc pirmās spēles. "Pēc labām pārbaudes spēlēm pēkšņi mačā pret Lietuvu pirmajā puslaikā izskatījāmies absolūti negatavi spēlēt pret fizisku un agresīvu basketbolu. Tomēr uz visu jāskatās, ņemot vērā daudzas nianses, kas bija šajā sagatavošanās posmā," teica Banki.

Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns uzsvēra, ka komanda ir pelnījusi būt finālturnīrā, jo kvalifikācijā bijām viena no labākajām izlasēm, ja ne pati labākā.

"Libāna būs grūts pretinieks, taču esam paveikuši labu mājasdarbu un esmu pārliecināts, ka rīt būs labs mačs. Lielākie izaicinājumi bija tikt galā ar traumām, dažiem tas izdevās, dažiem nē. Lielāko daļu spēļu nebijām pilnā sastāvā, taču tas nebija šķērslis aizvadīt labus mačus," atzīmēja kapteinis.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu