Latvijas jaunā vieglatlētikas zvaigzne Caune nepiedalīsies 5000 metru pasaules čempionāta finālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Agate Caune.
Agate Caune. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas skrējēja Agate Caune nolēmusi sestdien pasaules čempionātā vieglatlētikā Budapeštā 5000 metru finālā nepiedalīties.  

Skrējiens sāksies plkst. 21.50 pēc Latvijas laika, sacensības tiešraidē pārraidot televīzijas kanālam LTV7 un tīmekļa vietnei "ltv.lv". Caune veselības likstu dēļ neskries. 

Priekšskrējienā trešdien Caune ilgu laiku skrēja pirmā, pārsvaram pēc veiktas pusdistances pārsniedzot 20 sekundes

Finišs 15 minūtēs un 0,48 sekundēs ļāva par 3,37 sekundēm labot personīgo rekordu un finišēt ceturtajā vietā, bet visu skrējēju konkurencē sasniegt 12. labāko rezultātu.

No 16 finālistēm Caunei šosezon ir sliktākais rezultāts, par gandrīz astoņām sekundēm atpaliekot no 15. labākā rezultāta īpašnieces amerikānietes Elīsas Krenijas.

Caune ir pasaules meistarsacīkšu debitante.

Savā "Instagram" kontā Caune raksta: "Pēc ilgām pārdomām un konsultācijām ar ārstiem, ir pieņemts lēmums, ka es šodien nepiedalīšos finālskrējienā. Diemžēl pēdējās dienās es sajutu sāpes iegurnī un tāpēc veselības drošības pēc nestartēšu. Paldies ikvienam par atbalstu un vēlējumiem."

 
 Foto: Instagram

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv deviņi vieglatlēti.

Meistarsacīkstes norisināsies līdz 27. augustam, tajās piedaloties vairāk nekā 2000 vieglatlētiem no 202 pasaules valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu