Portāls: Šmits – Top 10 labāko spēlētāju sarakstā pēc divām spēļu kārtām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: FIBA.com

Portāls "Hoopshype" publicējis sarakstu ar spēlētājiem, kuri Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrā pēc divām spēļu kārtām bijuši vislabākie. Šajā sarakstā atrodas arī viens no Latvijas izlases līderiem Rolands Šmits.

Pasaules kausā Šmits patlaban ir labākais spēlētājs divpunktu realizācijā. 207 centimetrus garais spēka uzbrucēja un centra pozīciju spēlētājs realizējis 92,9% divpunktu metienu (13 no 14). Divās spēlēs viņš vidēji guvis 18,2 punktus un izcīnījis 4,5 atlēkušās bumbas.

10 labākie spēlētāji pēc divām spēlēm Pasaules kausā

1. Luka Dončičs (Slovēnija).

2. Nikola Vučevičs (Melnkalne).

3. Šejs Gildžess-Aleksandrs (Kanāda).

4. Kārliks Džounss (Dienvidsudāna).

5. Deniss Šrēders (Vācija)

6. Džošua Haukinsons (Japāna)

7. Andress Feliss (Dominikānas Republika).

8. Karlis Entonijs Taunss (Dominikānas Republika).

9. Rolands Šmits (Latvija).

10. Ostins Rīvzs (ASV)

Saraksta 24. pozīcijā atrodas Latvijas izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars, bet 26. vietu ieņem Dairis Bertāns, kuram šis turnīrs savainojuma dēļ ir noslēdzies priekšlaicīgi. 

Žagars "Hoopshype" versijā tiek uzskatīts par 9. labāko Pasaules kausa saspēles vadītāju līdz šim. Dairis Bertāns ierindots pirmajā vietā starp labākajiem vieglajiem uzbrucējiem, lai gan pārsvarā spēlē aizsarga pozīcijā. 

Andrejs Gražulis ir 7. vietā starp spēka uzbrucējiem, bet Dāvis Bertāns ierindots 15. pozīcijā. 

Starp centra spēlētājiem Šmits ieņem trešo vietu, bet labāko ULEB Eirolīgas spēlētāju vidū viņš ierindots saraksta pašā augšgalā. 

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.–16. vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.–32. vietu.

Pasaules kausa izcīņa Japānā, Filipīnās un Indonēzijā risināsies līdz 10. septembrim. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu