Video un audio Aizkulises Džakartā: smogs, slapjie rīsi un "ātrās kājas" (1)

Čempionu brokastis #64
CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET grupas raidieraksta "Čempionu brokastis" jaunākajā sērijā šoreiz par Pasaules kausa basketbolā aizkulisēm, kuras klātienē izbauda arī viens no pārraides veidotājiem Matīss Kleinbergs.

Matīss Džakartu iepazīst jau kopš 23. augusta, kad sākās viņa darba uzdevumu izpilde tālajā zemē. Indonēzijā pavadītās dienas gan viņš neskaitot.

Pēc 20 stundu lidojuma viņš bija plānojis apmeklēt Latvijas izlases treniņu, bet pirms tā devās pāris stundas nosnausties. Matīss pamodās no ļoti skaļām musulmaņu lūgšanām, kas pat licis domāt, ka viņa viesnīcas istabā ievietots skaļrunis.

Ikdienā vienam no "Čempionu brokastu" veidotājiem jāsaskaras ar milzu karstumu un mitrumu, kā arī jābūt ļoti uzmanīgam ar ikdienas maltītēm, jo visai viegli ir dabūt "ātras kājas". Arī muti pēc zobu tīrīšanas neiesaka skalot ar krāna ūdeni, bet izmantot pudelēs pildīto.

Vietējie esot ļoti priecīgi par Pasaules kausa norisi Džakartā, kaut gan Indonēzijas izlase tajā nepiedalās. Viņi to uztverot kā ieguldījumu nākotnei, kas vairos basketbola popularitāti. Arī Latvijas izlases fani palīdzot ievilkt vietējos fanošanā par citu valstu komandām.

Džakartas iedzīvotāji esot ļoti pieklājīgi un atsaucīgi, kaut gan ar vājām angļu valodas zināšanām. 

Sarunā ar Matīsu arī par netīrību pilsētas ielās, smogu gaisā, vienmuļo brokastu un pusdienu piedāvājumu, kā arī Latvijas izlases sniegumu pirmajās trijās spēlēs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu