"Mercedes" pagarina līgumus ar Hamiltonu un Raselu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) komanda "Mercedes" pagarinājusi līgumus ar septiņkārtējo pasaules čempionu Luisu Hamiltonu un Džordžu Raselu līdz 2025. gadam, piektdien paziņoja F-1 komanda.

Komandas direktors Toto Volfs paziņojumā uzsvēra, ka turpināt ar pašreizējo braucēju sastāvu bija vienkāršs lēmums.

"Mums ir visspēcīgākais duets, un abi braucēji spēlē ievērojamu lomu komandā, virzot mūs uz priekšu," saka Volfs.

Hamiltons kopā ar "Mercedes" kopš 2013. gada ir izcīnījis sešus pasaules čempiona titulus un astoņas reizes palīdzējis komandai iegūt Konstruktoru kausu.

"Būt augšgalā nav iespējams vienā dienā vai īsā laika periodā. Tas prasa apņemšanos, smagu darbu un centību, un tas ir bijis gods - nopelnīt ceļu vēstures grāmatās ar šo neticamo komanda," saka Hamiltons.

"Mūsu stāsts nav pabeigts, mēs esam apņēmības pilni kopā sasniegt vairāk, un mēs neapstāsimies, kamēr to nesasniegsim," viņš piebilda.

"Mūsu sadarbība ar Luisu ir viena no veiksmīgākajām sporta vēsturē," saka Volfs. "Tā vienmēr ir bijusi formalitāte, ka mēs turpināsim būt kopā, ko mēs tagad apstiprinām publiski."

"Mercedes" junioru programmas produkts Rasels komandai pievienojās 2022. gadā pēc trim "Williams" vienībā pavadītiem gadiem.

"Pēdējo 18 mēnešu laikā esam veikuši dažus nozīmīgus soļus un esam kļuvuši stiprāki kā komanda," saka Rasels..

"Esmu priecīgs par iespēju palīdzēt turpināt šo kustību 2024. un 2025. gadā, turpinot fokusēties uz atgriešanos pašā augšā," viņš piebilda.

Šīs sezonas F-1 pilotu vērtējumā Hamiltons ar 156 punktiem ieņem ceturto vietu, no līdera nīderlandieša Maksa Verstapena atpaliekot 183 punktus, bet no trešās vietas, ko ieņem spānis Fernando Alonso - 12 punktus. Rasels ar 99 punktiem ieņem septīto vietu.

Konstruktoru kausa vērtējumā "Mercedes" ar 255 punktiem ierindojas otrajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu