Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Balinskis pirms "Panthers" treniņnometnes sākuma ticis pie sev ierastā 26. numura

Uvis Jānis Balinskis
Uvis Jānis Balinskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases aizsargs Uvis Jānis Balinskis vēl pirms Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas "Panthers" treniņnometnes sākuma ticis pie sev ierastā 26. numura uz krekla, tā spēlētājs pastāstīja sarunā ar TVNET.

Balinskis aprīlī parakstīja divvirzienu līgumu ar NHL klubu "Panthers". Vienošanās būs spēkā vienu sezonu.

27 gadus vecajam aizsargam nākamā būs pirmā sezona Ziemeļamerikā, līdz šim viņš spēlējis tikai Latvijā, Vācijā un Čehijā.

Hokejists sarunā ar TVNET pastāstīja, ka uz ASV devās 12. augustā. Kopš tā laika viņš ik dienu dodas uz "Panthers" treniņhalli, kur gatavojas jaunajai sezonai. Oficiālā komandas treniņnometne sākšoties 20. septembrī.

Balinskis jau pirms nometnes sākuma ticis pie 26. numura, ar kuru spēlē izlasē un vienmēr primāri izvēlas arī klubā. Floridas komandā šis numurs bija pieejams, tāpēc latvietis uzreiz to izvēlējās.

Plašāku interviju ar Balinski meklējiet TVNET tiešsaistes žurnālā KLIK jau svētdien. Tur par to, kā viņš tika pie līguma ar NHL klubu, pirmo pieredzi Amerikā, jušanu līdzi Latvijas basketbola izlasei viesnīcas numuriņā un veselīga uztura meklējumiem ASV lielveikalos.

Balinskis pagājušajā sezonā kļuva par Čehijas augstākās līgas rezultatīvāko aizsargu. Liberecas "Bīlī Tygrži" vienības rindās pamatturnīra 50 cīņās viņš sakrāja 35 (11+24) rezultativitātes punktus, kļūstot par komandas piekto rezultatīvāko spēlētāju, bet izslēgšanas cīņās, kurās Liberecas vienība cieta zaudējumu ceturtdaļfinālā, viņa kontā desmit spēlēs ir septiņi (1+6) punkti.

Čehu laikraksts "Sport" Balinski atzina par pamatturnīra vērtīgāko spēlētāju.

Čehijas augstākajā līgā četru gadu laikā Balinskis 140 pamatturnīra spēlēs sakrāja 75 (25+50) rezultativitātes punktus un +/- rādītāju +11, bet izslēgšanas cīņās viņš 13 mačos tika pie septiņiem (1+6) punktiem.

Pirms došanās uz Čehiju aizsargs spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas "Dinamo", 135 KHL aizvadītās spēlēs sakrājot 34 (10+24) rezultativitātes punktus.

Jaunatnes līmenī Balinskis divus gadus apguvis hokeja zinības un prasmes Augsburgas klubā Vācijā.

Hokejists līdz šim četras reizes ir pārstāvējis Latviju pasaules čempionātos, 26 mačos nopelnot septiņus (1+6) rezultativitātes punktus. Viņš spēlēja arī Pekinas olimpiskajās spēlēs, četros mačos tiekot pie trim rezultatīvām piespēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu