Portugāļu riteņbraucējs Košta uzvar "Vuelta a Espana" posmā

TVNET/LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Portugāles riteņbraucējs Ruī Košta svētdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 15.posmā, bet līderpozīciju pirms sacensību pēdējās nedēļas saglabāja amerikānis Seps Kass.

Svētdien riteņbraucēji veica 158,3 kilometrus ar trīs kategorizētajiem kāpumiem distances otrajā pusē.

No atrāvienā aizbraukušās grupas apmēram deviņus kilometrus pirms finiša prom devās Košta ("Intermarche - Circus - Wanty") kopā ar vācieti Lenardu Kemnu ("Bora-hansgrohe") un kolumbieti Santjago Buitrago ("Bahrain - Victorious"). Kemna vienubrīd centās aizbēgt no pārējiem diviem, taču piedzīvoja kritienu.

Vēlāk trijotne atkal apvienojās un finiša spurtā ātrākais bija Košta, kurš aiz sevis atstāja Kemnu un Buitrago. Pirmie trīs sportisti finišēja trīs stundās 30 minūtēs un 56 sekundēs, bet divas sekundes vēlāk finišēja neliela grupa, kuras galvgalī bija pērnā gada uzvarētājs beļģis Remko Evenepūls ("Soudal - Quick Step"), kurš tikpat kā zaudējis izredzes triumfēt arī šogad.

Divas minūtes un 52 sekundes pēc uzvarētāja finišēja grupa, kurā bija Kass ("Jumbo-Visma") kopā ar tuvākajiem sekotājiem kopvērtējumā.

Pirmās trīs vietas kopvērtējumā aizņem "Jumbo-Visma" riteņbraucēji. Kass slovēni Primožu Rogliču apsteidz par vienu minūti un 37 sekundēm, bet vēl septiņas sekundes atpaliek dānis Jonass Vingegords. Evenepūlam līdz šai trijotnei ir nepilnas 15 minūtes.

78. "Vuelta a Espana" velobrauciens pēc 21 posmā veiktiem vairāk nekā 3000 kilometriem noslēgsies 17.septembrī Madridē.

Pērn par čempionu kļuva beļģis Remko Evenepūls, bet pirms tam trīs gadus pēc kārtas bija uzvarējis slovēnis Primožs Rogličs.

Latvijas riteņbraucēji šogad Spānijas daudzdienās nepiedalās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu